PvdA in gesprek over Hoeksche Waards volkslied

399

OUD-BEIJERLAND – Wat zou de tekst moeten zijn van een Hoeksch Waards volkslied? Een Hoeksche Waards volkslied bestaat dat dan? Ja er bestaan verschillende liederen in de dorpen van de Hoeksche Waard.

Vaak gebaseerd op het de melodie van het “Cheerio in Holland daar zingen ze zo” een oude wijs van Willy Vervoort uit 1947. En dan er zijn ook belangrijke gedichten geschreven over de Hoeksche Waard zoals dat van de arbeider- dichter Wim de Vries wat later op muziek is gezet door de band Fungus. Stel dat er nu een lied zou komen voor de Hoeksche Waard. Wat zou de tekst moeten zijn? Welke regels horen er daarin? Welke kwaliteiten wil men terug zien vanuit de diverse dorpen? Of vanuit de Hoeksche Waard algemeen?

Leden van de Partij van de Arbeid gingen op zaterdag 15 september in Oud Beijerland in gesprek over de tekst van een dergelijk lied. Het muziekfestival Oud Beijerland Live bood daarvoor een mooie gelegenheid.

Een mooie manier om te spreken over de thema’s die mensen raken. Natuurlijk is er huiver om de eigen identiteit van het eigen  dorp los te laten. Maar in de gesprekken gaat het ook op thema’s zoals openbaar vervoer, de schoonheid van het Hoeksche Waardse landschap, zorg en onderwijs, de afstand tussen burger en bestuur, het winkelaanbod in de verschillende kernen en eenzaamheid. We gaan kijken of we zo toch kunnen komen tot een nieuw en inspirerend lied.

En natuurlijk nemen de PvdA kandidaten al deze zaken mee in de campagne.

“Cheerio cheerio”


Gerard Cox maakte in het verleden ook al een mooi lied over de Hoeksche Waard:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.