Gemeente Binnenmaas wil v.v. GOZ Mijnsheerenland maatwerkvoorschriften opleggen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Het hoofdveld van GOZ midden in het Dorpshart van Mijnsheerenland

MIJNSHEERENLAND – Een aantal jaren geleden is Gemeente Binnenmaas overeengekomen met v.v. GOZ uit Mijnsheerenland dat de accommodatie aan de Van der Waalstraat plaats moest maken voor het MFC Mijnsheerenland. Diverse opties, mbt een juiste locatie, zijn de revue gepasseerd en na uitvoerig onderling overleg is er uiteindelijk besloten dat de vereniging deel uit zou blijven maken van de dorpskern Mijnsheerenland.

Allereerst werd er begonnen om het hoofdveld, voorzien van natuurgras, een kwart slag te draaien en te voorzien van een moderne nieuwe kunstgras laag. Er van uitgaande dat hier door de gemeente de juiste procedures gevolgd zijn, werd hier al snel mee gestart. Een aantal jaren later werd er zelfs begonnen aan de bouw van onze huidige accommodatie, wat resulteerde in de oplevering van ons prachtig nieuwe clubgebouw in oktober 2015. Vele vrijwilligers hebben hier haar steentje aan bij gedragen.

Echter kort nadat vv GOZ intrek had genomen in de accommodatie ontving Gemeente Binnenmaas een schrijven van een aantal buurtbewoners, waarin zij haar ongenoegen uitte inzake het geluids-en lichtoverlast vanaf het sportcomplex. Hierin wordt gesommeerd tot het verwijderen van reclameborden aan het oostelijke deel van het hoofdveld en het oostelijke deel van het hoofdveld niet meer gebruikt mag worden tijdens de avonduren.

vv GOZ heeft ism de Gemeente door diverse aanpassingen te doen, getracht deze overlast te beperken. Oa door het wegnemen van reclameborden en het plaatsen van lichtkappen. Voor de buurtbewoners bleek dit onvoldoende en heeft er in 2017 een geluidsmeting plaats gevonden, waaruit blijkt dat er 2 decibel overschrijding wordt gemeten gedurende trainingsavonden. Daarnaast wordt er aangegeven dat er teveel ballen over “de ballenvangers’ heen gaan, wat als zeer storend wordt ervaren door de buurtbewoners. Voor de buurtbewoners een tweetal argumenten om de Gemeente Binnenmaas te verzoeken om maatwerkvoorschriften op te leggen richting onze vereniging.

Uiteraard is vv GOZ daar tegen in verweer gegaan en op basis van alle stukken is er verzocht om een nieuwe geluidsmeting te laten plaats vinden. De Gemeente heeft hiermee ingestemd. Concreet houdt het in dat wanneer de meting negatief uitpakt voor onze vereniging, de maatwerkvoorschriften toegepast gaan worden. Het doel van deze maatwerkafspraken is het wegnemen van de geluidsoverschrijding en de overlast van overvliegende ballen.

Wat houdt dat in voor GOZ?

Het oostelijke deel van het hoofdveld mag gedurende de avondtrainingen niet meer gebruikt worden voor sportactiviteiten. Zowel trainingen als wedstrijden, buiten de KNVB om georganiseerd, mogen niet meer gehouden worden op het oostelijke deel van het hoofdveld. Indien dit wel geconstateerd wordt staan hier (financiele)sancties tegenover.

Gezien het grote aantal elftallen welke wekelijks gebruik maken van de velden worden we aanzienlijk beperkt in het aantal trainingsuren en is dit uiteraard onacceptabel! Suggesties om een 2e kunstgrasveld aan te leggen op veld 2 worden door de Gemeente van de hand gewezen aldus GOZ op haar website.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren