Maurice Pahladsingh van D66 Hoeksche Waard: Maak van elke dag dierendag. Te beginnen in de Hoeksche Waard.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Maurice Pahladsingh met konijn - Foto Sicco van Grieken

HOEKSCHE WAARD – Dierendag staat in het teken van één dag extra lief te zijn voor je eigen (huis)dier. Veel mooier zou het zijn als we lief zijn voor elk dier. Diervriendelijk zijn, elke dag. Een dier is immers geen ding, hoewel er wel (te) vaak zo mee wordt omgegaan. In de bio-industrie bijvoorbeeld. Die grotendeels gevolg is van onze eigen verslaving om zo veel en zo goedkoop mogelijk een stuk vlees te eten. Wakker Dier heeft deze dag uitgeroepen tot Eet-geen-dierendag. Ik doe er graag aan mee, ook niet moeilijk als je in mijn geval minder dan de helft van de week vlees op tafel zet.

Maar een dier is niet alleen een tussenfase voor een lap vlees. Of een huisdier. Er zijn bijvoorbeeld ook dieren in de opvang, in kinderboerderijen, op markten, exposities en in het wild. Al die dieren verdienen aandacht. De Hoeksche Waard heeft een rijke biodiversiteit en prachtige natuurgebieden, waar dieren ruimte hebben om hun natuurlijk gedrag te laten zien. Zoals bijvoorbeeld in het Groot Koninkrijk, de Korendijkse Slikken en het Oudeland van Strijen. Waar we trots op mogen zijn. Waar het ook is, dieren verdienen als uitgangspunt een diervriendelijke houding. Pas bij voortdurende overlast én als het niet anders kan past het om zo diervriendelijk als mogelijk in te grijpen.

D66 Hoeksche Waard heeft gisteren het verkiezingsprogramma vastgesteld, met de titel ‘Nu samen vooruit!’. Daarin ook veel aandacht voor dierenwelzijn. En dat wordt wel eens tijd. Integraal beleid ten aanzien van dieren kennen we in de Hoeksche Waard niet. Het gaat vaak slechts over bijvoorbeeld hondenpoep, belasting of het afschieten van ganzen. D66 wil van het nieuwe college een visie op dierenwelzijn. In nauwe samenwerking met de samenleving, bijvoorbeeld via een klankbordgroep. En een beleid waarbij het belang van het dier voorop staat.

D66 neemt alvast het voortouw door veel aandacht te geven aan dierenwelzijn. Dat samen met 15 andere onderwerpen kunt u binnenkort lezen in het hele verkiezingsprogramma. Hou ons in de gaten!

#nusamenvooruit in de #hoekschewaard met #dierenwelzijn

Foto is gemaakt op de kinderboerderij van recreatieoord Binnenmaas door Sicco van Grieken. Naam van het konijn onbekend.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren