Tijdelijke huisvesting voor medewerkers gemeente Hoeksche Waard in Numansdorp

283

HOEKSCHE WAARD – De tijdelijke units voor huisvesting van medewerkers in Maasdam zijn niet klaar op 2 januari 2019. Hierdoor is het voor een aantal teams van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard niet mogelijk om te gaan werken vanuit de locatie in Maasdam. Zij krijgen tijdelijk hun werkplek in het gemeentehuis in Numansdorp. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de dienstverlening die we als gemeente Hoeksche Waard aan inwoners bieden bij de servicepunten.

Wij onderzochten welk van de overig bestaande gemeentehuizen (in Numansdorp, Piershil en Strijen) het meest geschikt is om de ontstane vertragingsperiode te overbruggen. Het gemeentehuis in Numansdorp komt naar voren als meest geschikt. Alle faciliteiten zijn in het gebouw aanwezig, er is een ruime parkeerplaats en er zijn voldoende (110) werkplekken.

Goede oplossing

Wanneer de tijdelijke units wel klaar zijn, is nog niet bekend. De verbouwing in de bestaande gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam, met uitzondering van de raadzaal, is wel op tijd klaar. We hopen met deze tijdelijke situatie een goede oplossing te bieden. We doen er alles aan om alle medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren zodat zij hun werk vanaf 2 januari 2019 goed kunnen doen.

Zes servicepunten

Deze vertraging heeft geen gevolgen voor de dienstverlening voor de inwoners. Vanaf 2 januari kunnen inwoners terecht bij zes servicepunten in Maasdam, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, ’s-Gravendeel en Strijen. Bij de servicepunten kunnen inwoners terecht voor al hun gemeentelijke vragen. Daarnaast kunnen inwoners hier terecht om een reisdocument of rijbewijs aan te vragen, een verhuizing door te geven, uittreksels op te vragen, eenvoudige vergunningen aan te vragen en voor ondersteuningsvragen.

Meer informatie

Meer informatie over de voorbereidingen op de fusie vindt u op www.toekomsthw.nl. Volg voor meer informatie ook de pagina Toekomst Hoeksche Waard op Facebook en op Twitter het account @ToekomstHW.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.