FC Binnenmaas houdt het spannend

4 Min Read

Rozenburg – Het bleef afgelopen zaterdag onnodig lang spannend in Rozenburg. Al snel kwam Binnenmaas met 0-1 voor, daarnaveel kansen, die pas in de laatste 5 minuten van de wedstrijd benut werden.Uiteindelijk stond er voor de Maasdammers formatie van trainer Fop Gouman een welverdiende 0-3 overwinning op het scorebord.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor Rozenburg. Al binnen één minuut belandde een kopbal van Rozenburg op de paal. Eén minuut later ging een schot van Rozenburg net over. Vijf minuten later wederom een kans voor Rozenburg, een kopbal die voorlangs ging. In de 9e minuut kreeg FC Binnenmaas zijn eerste kans en het was direct raak. Op aangeven van Jannick v.d. Laan scoorde Sven Post 0-1. In de 18e minuut leek het 0-2 te worden. Een vrije trap van Sven Post werd door de kopsterke Johnny Maijers binnengekopt. Echter op aangeven van de assistent grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt wegens buitenspel af. In de 27eminuut ging een inzet van Jannick v.d. Laan op aangeven van Michael Mathilda net naast. Eén minuut later werd een afstandsschot van Sven Post gered door de keeper. In de 35eminuut werd een kans van Daan Leggedoor wederom gered door de keeper. In dezelfde minuut ging een kopbal van Johnny Maijers net naast. In de 38e minuut deed Rozenburg iets terug. Een vrije trap belandde op de bovenkant van de lat. Eén minuut later zette Daan Leggedoor, Jannick v.d. Laan alleen voor de keeper, deze voorkwam echter dat het 0-2 werd. In de 41e minuut kopte Richard v.d. Wilt de bal op de paal. Vervolgens raakte Richard de bal in de rebound net niet goed genoeg. De laatste kans voor rust was voor Daan Leggedoor, maar ook deze kans was een prooi voor de keeper. Zo gingen we de rust in met een 0-1 voorsprong.

Na rust wederom Binnenmaas dat kansen creëerde. In de 55eminuut een grote kans voor Jannick v.d. Laan, deze belandde echter niet in het doel. Twee minuten later trof een kopbal van Riccardo Wijsbroek ook geen doel. Eén minuut later kopte Riccardo net naast het doel. In de 61e minuut zag hij zijn schot net naast gaan. In de 73e minuut kreeg Rozenburg net buiten het strafschopgebied een vrije trap, deze belandde echter in de muur van Binnenmaas. Even later ging een kopbal van Johnny Maijers net naast en werd een kopbal van Maurice de Boer door de keeper gered. Ondanks de vele kansen die Binnenmaas kreeg was het nog steeds maar 0-1. Het was dan ook een spannend moment toen Rozenburg in de 80e minuut wederom een vrije trap, net buiten het strafschopgebied kreeg.Gelukkig voor Binnenmaas belandde de bal naast het doel. In de 87e minuut was het gedaan met de spanning. Via Sven Post en Riccardo Wijsbroek belandde de bal bij Jannick v.d. Laan die vervolgens 0-2 scoorde. Was de wedstrijd al niet beslist, dan gebeurde dit twee minuten later, toen Riccardo Wijsbroek op aangeven van Sven Post 0-3 scoorde. Dit was tevens de eindstand.

Binnenmaas heeft nu 9 punten en staat samen met Vierpolders en Oud-Beijerland gedeeld 2e. ’s Gravendeel staat bovenaan met 10 punten. Volgende week speelt FC Binnenmaas thuis tegen Den Bommel, dat met 7 punten op de 5e plaats staat.