Winterwandeling met wild op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Een stevige en avontuurlijke wandeling door het woeste en ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan op zondagmiddag 9 december. Deze Wilde Winterwandelingbiedt een ruige tocht over het natuureiland, plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

De Wilde Winterwandeling start om 14.00 uur met een kop warme chocomelk en een verhaal over de recente geschiedenis en de cultuur van Tiengemeten door de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland. Hans en Ellen weten dus ook heel veel van de vogels en planten en stippelen een ruige wandeling uit over de ‘toendra’s van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt, als het winterweer op 9 december wat milder is, zijn er wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien.

Na een tocht van ongeveer twee uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden.

Binnen staat de ganzenstoof al op het vuur en liggen de Hooglanderburgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes en salades. Voor vegetariërs biedt de herberg alternatieve wintergerechten zonder vlees.

Na de gezellige wildmaaltijd wandelt men terug naar de veerpont en ervaart de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De terugvaart is om 19.00 uur.

  • Kosten inclusief warme chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet: € 26,-. Kinderen tot 12 jaar: € 13,-. Exclusief retour veerboot. Veerpontkaarten zijn online te koop bij Natuurmonumenten voor €5,- pp (kinderen €3,-) of bij de veerman.
  • Maximaal 40 deelnemers. Niet geschikt voor huisdieren
  • Taxibus terug naar de veerhaven: € 2,50 pp
  • Kaarten voor de ‘Wilde Winter Wandeling zijn uitsluitend verkrijgbaar op:
  • www.herbergtiengemeten.nl/cultuur/wilde-winterwandeling-9-december-2018

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren