Strijen terechte winnaar in Hoeksche Waardse derby tegen SSS Klaaswaal

Klaaswaal – Een Hoekschewaardse derby blijft toch altijd aantrekkelijk voor spelers en zeker ook voor toeschouwers, die ondanks concurrentie in grote getale naar het Klaaswaalse sportcomplex was gekomen.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Tijs Gommans zette SSS de Strijense defensie onder druk en was het billen knijpen bij aanvallende akties van Dennis de Cauwer en Gijs van de Zande. Keeper Natoe dos Santos wist zijn doel echter brandschhon te houden. Na 10 minuten nam Strijen het initiatief over en was Dion van Kralingen na voorbereidend werk van Rolf de Man dichtbij de openingstreffer, die in de 18e minuut wel viel toen Dion van Kralingen een verkeerde terugspeelbal onderschepte en keeper Sylvano Diepeveen verschalkte. Nog voor de rust legde van Kralingen de bal panklaar voor de inkomende Glenn Mulder, maar zijn keiharde inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal.

Na de rust zakte het spelpeil naar een bedenkelijk peil, maar een sterke Strijense defensie voorkwamen averij op de pogingen van SSS, waarbij de lang geblesseerde Max Pelkman als stormram binnen de lijnen werd gebracht.De grote ommekeer kwam na het inbrengen van Karam Bensedjed, die na een lange blessureperiode vorige week al voorzichtig zijn rentree mocht maken en nu weer meer speeltijd kreeg van trainer Geert Meijer. Koud in het veld kwam hij in de 70e minuut oog-in-oog met verdediger Geir Sizoo en met een bekeken schuiver in de uiterste hoek passeerde hij keeper Diepeveen. In de 88e en 90e minuut legde Bensedjed op vrijwel identieke wijze de bal panklaar voor aanvoerder Mark Stam die koelbloedig de bal tot twee maal toe onder de Klaaswaalse keeper doorschoof om de eindstand te bepalen op 0-4 in het voordeel van de Strijense Technische Unie equipe. Een prima prestatie van het gehele elftal dat bij de start van de wedstrijd bestond uit 10 jongens uit de eigen Strijense opleiding onder aanvoering van Strijense keeper en trainer van de juniorenkeepers Natoe dos Santos.

A.s. zaterdag speelt Strijen aan de Strijense Sportlaan tegen Vitesse Delft. De aanvang is om 14.30 uur.