Masterclasses: nieuwe activiteit op De Willem

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland houdt dit schooljaar drie Masterclasses voor leerlingen uit groep 8. Deze uitdagende, verdiepende lessen zijn speciaal voor de leerlingen met een verwacht vwo-advies. Tijdens de Masterclasses komen de onderwerpen Mythologie, Toegepaste Wiskunde en Tto/Biology aan bod.

De Masterclasses geven de leerlingen uit het basisonderwijs gelegenheid in een vroeg stadium kennis te maken met het middelbaar onderwijs. De Willem reageert met deze activiteit bovendien op verzoeken vanuit het basisonderwijs. Uit persoonlijk contact met leerkrachten is gebleken dat er behoefte is aan deze vorm van onderwijs.

Bij de masterclass Mythologie komt het verhaal van koning Midas aan de orde en gaan de groep 8-leerlingen meteen al in het Latijn lezen. Het spijkerschrift van de Oude Egyptenaren staat centraal bij Toegepaste Wiskunde. De Masterclass Tto/Biology wordt een dubbele uitdaging: hier komt ons tweetalig onderwijs (tto) aan bod en draait alles om de zon. CSG Willem van Oranje is als enige middelbare school in de Hoeksche Waard gecertificeerd senior tto-school en biedt tweetalig onderwijs op havo- en vwo-niveau. 

De Masterclasses worden gegeven in november, december en januari.

Alle basisscholen in de Hoeksche Waard, en een aantal daarbuiten, hebben deze week de uitnodiging gekregen hun verwachte vwo-leerlingen aan te melden voor deze Masterclasses. In het geval dat scholen hier niet aan meewerken kunnen ouders of verzorgers hun kind ook opgeven via de site www.dewillem.nl

André van Herk, directeur stafbureau op De Willem, is enthousiast over de nieuwe activiteit. ,,Zeker voor leerlingen die staan te popelen om naar de middelbare school te gaan is dit een mooie uitdaging. Voor degenen die zo’n nieuwe en grotere school best spannend vinden is het een goede manier om stap voor stap te wennen. Onze docenten hebben er veel zin in om met deze groep aan de slag te gaan.’’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren