Waterschap start volgende maand met het aanbrengen van verkeersremmende en veiligheidsvergrotende maatregelen aan Molendijk/Steegjesdijk in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – Als de weersomstandigheden het toelaten start waterschap Hollandse Delta op 14 november 2018 met het aanbrengen van verkeersremmende en veiligheidsvergrotende maatregelen op de Molendijk en Steegjesdijk in Piershil. Deze werkzaamheden hangen nauw samen met de gevoelde onveilige situatie sinds de afsluiting van de Spuiweg.

Afsluiting Spuiweg

De afsluiting van de Spuiweg heeft veel reacties teweeggebracht. Waterschap Hollandse Delta heeft besloten de Spuiweg af te sluiten, omdat door het bijzondere bouwverkeer vanwege de bouw van windmolens de verkeersveiligheid van met name fietsers niet meer geborgd kan worden.

Het waterschap is met de gemeente in gesprek gebleven en heeft de reacties vanuit de omgeving gezien en gehoord. Alhoewel de omleidingsroute via de Molendijk en Steegjesdijk verkeerstechnisch is ingericht en berekend op het extra verkeer, wordt de situatie als onveilig ervaren.

Uitvoering maatregelen

Het waterschap heeft besloten om een aantal van de werkzaamheden aan de Molendijk en Steegjesdijk, die op de planning stonden voor na 2022, naar voren te halen.

Dit betekent dat het waterschap, als de weersomstandigheden het toelaten, in de nachten van 14 en 15 november 2018 werkt aan het aanbrengen van verkeersremmende en veilgheidsvergrotende maatregelen. We gaan vier verkeersplateaus aanleggen op de kruisingen met de Molendijk en Steegjesdijk. De kruisingen worden gelijkwaardig, zoals gebruikelijk bij dit type weg, waardoor rechts voorrang heeft. Deze verandering van voorrangssituatie zal ook duidelijk worden aangegeven door bebording. Ook de verlichting bij de kruisingen wordt aangepakt, zodat het zicht en de zichtbaarheid van de weggebruiker vergroot wordt. Daarnaast plaatsen we tijdelijk snelheidsinformatiepanelen (de zogenaamde smiley-borden) en mottoborden. Hierdoor maken we de weggebruiker attent op de snelheid die gereden wordt en de wenselijke snelheid.

De uitvoering van de werkzaamheden zal tijdelijk tot overlast leiden. Dit proberen we tot een minimum te beperken.

Gedrag op de weg

Verkeersveiligheid verbetert vooral als iedereen zich aan de regels houdt. Daarom roept het waterschap weggebruikers op om rekening te houden met elkaar en de verkeersregels na te leven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren