FC Binnenmaas wint 3e klasse topper van OSV Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Afgelopen zaterdag heeft FC Binnenmaas in en tegen Oud-Beijerland met 1-3 gewonnen.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Binnenmaas. Zowel Jannick v.d. Laan als Michael Mathilda wisten echter niet te scoren. In de 8e minuut was de eerste kans van Oud-Beijerland wel gelijk raak. Een voorzet van Marco van Daalen werd door Shurnel Francois afgerond, 1-0.

Na 16 minuten werd een schot van Michael Mathilda net over het doel getikt door de keeper van Oud Beijerland, Lukas Roeling. Eén minuut later werd Michael Mathilda binnen het strafschopgebied onderuit gehaald, wat resulteerde in een strafschop. Deze werd overtuigend door aanvoerder John Maijers ingeschoten, 1-1. Vijf minuten later moest keeper Thijs Botterhuis tot het uiterste gaan om een afstandsschot van Oud-Beijerland te keren. Daarna drie doelpogingen van respectievelijk Maurice de Boer, Riccardo Wijsbroek en Sven Post. Deze werden met enige moeite gekeerd door keeper Lukas Roeling. In de 32e minuut leek het 1-2 voor Binnenmaas te worden. Een kopbal van Michael Mathilda belandde in het doel, deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarop wederom een mogelijkheid voor Michael Mathilda. De verdediging van Oud-Beijerland greep echter adequaat in en voorkwam hiermee de 1-2. Drie minuten voor rust kopte John Maijers, vanuit een vrije trap van Sven Post net over het doel.Het leek erop dat we met 1-1 de rust ingingen. Echter in de extra tijd van de eerste helft werd er toch nog gescoord. Op aangeven van Jannick v.d. Laan was het Michael Mathilda die Binnenmaas op een 1-2 voorsprong zette. Dit was tevens de ruststand.

De eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurde er niet veel, daarna kreeg Binnenmaas grip op de wedstrijd en kansen. Een schot van Michael Mathilda ging net naast. Riccardo Wijsbroek stuitte op de keeper. Een voorzet van Remon van Prooijen ging voorlangs. In de 66e minuut werd een handsbal van Oud-Beijerland in het strafschopgebied bestraft met een penalty. Wederom was het aanvoerder John Maijers die de strafschop benutte, 1-3. In de 74 minuut een voorzet van Remon van Prooijen op Sven Post. De daarop volgende kans werd helaas niet benut. De drie daaropvolgende kansen (afstandsschoten) waren voor Oud-Beijerland. De eerste werd fraai gered door Thijs Botterhuis, de tweede geblokt door John Maijers en de derde geblokt door Steve van Puffelen. In de 80e minuut ging een kopbal van Riccardo Wijsbroek net over het doel van Oud-Beijerland. In de 87eminuut werd een schot van John Maijers door de verdediging van Oud-Beijerland uit het doel gekopt. In de 89e minuut schoot Sven Post net voorlangs het doel van Oud-Beijerland. In de extra tijd van de tweede helft ging een schot van Oud-Beijerland nog tegen de paal en vervolgens ging er nog een schot net naast het doel van Binnenmaas. Uiteindelijk bleef het 1-3.

Door het gelijke spel van ’s Gravendeel tegen Botlek en het gegeven dat de wedstrijd Den Bommel-Vierpolders was afgelast staat Binnenmaas nu met 15 punten uit 6 wedstrijden bovenaan. ’s Gravendeel staat 2e met 14 punten uit 6 wedstrijden.Vierpolders staat derde met 12 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week speelt FC Binnenmaas uit tegen Rhoon.

Het 2e elftal heeft zaterdag thuis met 3-4 van NSVV 2 wederom verloren. Het 2e heeft 6 punten uit 5 wedstrijden.