Een overzicht van de intochten van Sinterklaas in de Hoeksche Waard

814

Hoeksche Waard – De intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Op 17 november komt Sinterklaas aan in Zaandijk. Maar nadat hij aangekomen is in Zaandijk gaat hij als een speer naar de Hoeksche Waard.In dit bericht een overzicht van de intochten in de Hoeksche Waard.

17 november

Heinenoord

Aankomst van Sinterklaas en zijn pieten in de haven van Heinenoord met aansluitend feest in de multifunctionele accommodatie De Tienvoet. Zaterdag 24 november 2018 vanaf 14:00 uur

Oud-Beijerland

Op zaterdag 17 november a.s. is de Sinterklaasintocht van Oud-Beijerland.

Het programma start om 13:45 uur bij de haven. Na aankomst lopen Sinterklaas en alle pieten naar het Oude Raadhuis, waar zij welkom worden geheten door de burgemeester.

Sinterklaas en zijn pieten hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten! Tot dan!

Nieuw-Beijerland

Aankomst van Sint en zijn Pieten. Aansluitend maakt de Sint met zijn pieten een rondrit door het dorp onder muzikale begeleiding van harmonievereniging De Volharding. Na de rondrit is er een mooie show in het dorpshuis. Georganiseerd door Speeltuinvereniging Jeugdland.

zaterdag 17 nov 2018 om 14:00 uur in de haven.

Numansdorp

In de haven van Numansdorp is het al vanaf 13.15 uur een groot feest bekijk onderstaande poster voor meer informatie

Zuid-Beijerland 

Ook dit jaar staat bij Sinterklaas ons mooie dorp Zuid-Beijerland weer op de kaart. Bij het winkelcentrum arriveert hij om 13.30 uur te paard.

Na een warm welkom lopen we in een grote optocht naar de Eendrachtshoeve. Onderweg kun je natuurlijk heerlijke pepernoten proeven.

Na de optocht bouwen we in de Eendrachtshoeve een groot feest. Volgens de Sint en zijn Pieten moet je hier bij zijn geweest!

Tot 17 november!

24 November 

Goudswaard

Omstreeks 10.00 uur komt de sint aan in de haven van Goudswaard, Daarna feest in de plaatselijke sporthal.

Maasdam

Omstreeks 11.00 uur meert de goedheiligman en zijn pieten aan in Maasdam bij het haventje aan de Polderdijk

Puttershoek

Hij komt, hij komt! We verzamelen om 12.30 uur bij ‘t Veerhuys in de haven van Puttershoek en bouwen alvast een feestje, in afwachting van de Pakjesboot 12. Boekpiet heeft ons laten weten dat Sint omstreeks 13.00 uur zijn opwachting hoopt te maken, maar het kan ook iets eerder zijn. Iets met een berekening van zeekilometers, windkracht en het grote aantal pakjes dat de boot mee moet nemen dit jaar… Wat we wél zeker weten, is dat de grote Sint show van niemand minder dan Clown Jopie en Tante Angelique om 14.00 uur begint. Kijk voor tickets en andere info bij ‘De grote Sint show’ hier.

Strijen

Zaterdag 24 november meert Sinterklaas samen met zijn pieten aan in Strijen bij de spiksplinternieuwe Kaai van  Strijen 

Vanaf 13.00 begint het programma en omstreeks 13.15 uur komen Sinterklaas en zijn pieten aan met hun boot in de haven Strijen. Sinterklaas en zijn pieten vertrekken daarna naar de Sporthal van Strijen waar een groot feest zal plaats vinden. Een feest wat uw kind natuurlijk niet wil missen en waar de ouders, opa’s en oma’s natuurlijk ook van harte welkom zijn! De middag eindigt om 16.00 uur

‘s-Gravendeel

De intocht van Sinterklaas in ‘s-Gravendeel is op zaterdag 24 november 2018 in de Gravendeelse Haven het feest is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Meer informatie is nog niet bekend

Piershil

 

Westmaas

Op zaterdag 24 november a.s. organiseert Oranjevereniging “Koningin Wilhelmina Westmaas” een groot Sinterklaasfeest bij de Koningshoeve aan de Botweg te Klaaswaal voor alle kinderen van Westmaas. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aanvang 9.30 uur.

Tijdens het sinterklaasfeest zullen ook de prijzen van de kleurwedstrijd worden uitgereikt.

Na afloop zal de goedheiligman met zijn gevolg met paard en wagen een ronde door Westmaas maken waarbij verschillende winkeliers worden langs gegaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.