Kookstudio Hoeksche Waard bestaat 1 jaar!

468
Foto Arno Hoogwerf

NUMANSDORP – Op 20 november 2017 opende de eerste professionelekookstudio van de Hoeksche Waard haar deuren. En dat eerste jaar was zeker niet zonder succes; Michka Chel, eigenaresse van de kookstudio won bijna de Startersprijs van Startersnetwerk Hoeksche Waard en verzorgde in het eerste jaar meer dan 100 kookworkshops!

Verschillende bedrijven en groepen uit de Hoeksche Waard en omstreken hebben voor hun teambuildings- of afdelingsuitje al een kookworkshop bij Kookstudio Hoeksche Waard gevolgd en zijn lyrisch enthousiast. “Sommige groepen hebben zelfs al meerdere workshop geboekt.”zegt Michka.

De kookstudio bevat alle professionele keukengerei en apparatuur die nodig is om als een echte chef-kok gerechten te kunnen bereiden. De keukenbiedt ruimte aan maximaal 24 personen, omdat met kleine groepen de culinaire lat hoog kan worden gelegd.“Het leuke aan een kookworkshop is dat je gerechten maakt die niet in de gewone kookboeken staan. Zo leren de deelnemers hoe ze zelf

Foto door: Kookstudio Hoeksche Waard en Arno Hoogwerf

pasta kunnen maken of worsten kunnen draaien, ze leren speciale kooktechnieken, maar ook hoe ze bepaalde smaaksensaties kunnen creëren. De deelnemers werken op een ontspannen manier samen aan culinaire hoogstandjes die ze vervolgens onder het genot van een goed glaswijn met elkaar op eten. Eten verbindt en in de kookstudio kan iedereen koken!” lacht Michka. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de Hoeksche Waard en omstreken, Michka vindt het leuk om dicht bij de basis te blijven en om te kunnen laten ervaren wat er allemaal mogelijk is met de ingrediënten.

Michka is gepassioneerdchef-kok die niet graag stil zit. Naast de kookworkshops geeft ze nu ook 6-weekse kookcursussen, wordt ze regelmatig gevraagd voor (artiesten)catering en stelt ze de kookstudio beschikbaar aan Stichting Pameijer zodat zij met hun cliënten kunnen koken. Ze heeft nog vele plannen met de kookstudio en eindeloze ideeën voor nieuwe gerechten en menu’s. Zo organiseert ze in december een kookworkshop speciaal voor alleenstaanden/ en is er een tweede kookcursus in de maak. Ook een kookboek staat op de agenda van volgend jaar!

Bezoek voor meer informatie: www.kookstudiohoekschewaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.