‘s-Gravendeel wint na strafschoppen bekerduel van Nieuwenhoorn

4 Min Read

‘S-GRAVENDEEL – ’s-Gravendeel startte brutaal in de aanvangsfase tegen tweedeklasser Nieuwenhoorn.

De aanval werd na de aftrap direct gezocht en er werden wat speldenprikjes uitgedeeld. Maar Nieuwenhoorn wist daar goed mee om te gaan en kwam al gauw uit de aanvalsdriftjes van ’s-Gravendeel uit. ’s-Gravendeel werd gewaarschuwd nadat Jeremy Hubregtse de bal uit een vrij trap in 1 keer op het doel vuurde. Ricardo Bakker stond op de goede plek. Echter na elf minuten spelen kwam ’s-Gravendeel wel op een achterstand. Jeffrey Burger profiteerde van een communicatiefout tussen Ricardo Bakker en Luc Rozendaal. Burger kon zo vrij doorlopen naar het lege doel en tekende de 0-1 aan. Ondanks het wat meerdere balbezit van Nieuwenhoorn was ’s-Gravendeel aanvallend enkele malen gevaarlijk. En uit zo’n aanval werd er na zevenentwintig minuten gescoord. Marco Kruijthof zette aan de linker kant goed door en bracht de bal strak voor het doel. Zoey Hoogwerf stond op de goede plek en tikte de gelijkmaker achter doelman Christian van Wijngen. Niet lang hierna kreeg Nieuwenhoorn de kans op een voorsprong, maar Jeffrey Burger mikte naast.

Na de rust en na een flinke uitbrander van trainer Ron v/d Berg, voerde Nieuwenhoorn de druk op. Na nog geen twee minuten was het weer Burger die een poging waagde. Ditmaal vond hij Bakker op zijn pad. Bakker was na éénenvijftig minuten spelen wel geslagen. Mike v/d Ruit bracht met een vrije trap de bal in de doelmond en de lange Melvin Winterberg kopte de 1-2 binnen. Nieuwenhoorn wilde met een ruimere voorsprong vertrekken vanuit ’s-Gravendeel, maar kon niet doeltreffend zijn. Ook omdat Ricardo Bakker enkele malen in de weg stond met wat fraaie reddingen.

Na een uur spelen een opmerkelijke wissel aan de kant van ’s-Gravendeel. Want na ruim zeven jaar afwezigheid maakte Remi Spier zijn rentree in het elftal van ’s-Gravendeel.
Het was ’s-Gravendeel wat met nog een kwartier te spelen weer op gelijke hoogte kwam. Na een toegewezen vrije trap door de goed leidende arbiter mevrouw v/d Helm, was het Luc Rozendaal die de bal langs de muur en achter doelman van Wijngen prikte 2-2. Onder aanvoering van het centrale duo Joeri van Ast en Luc Rozendaal kon ’s-Gravendeel goed stand bieden tegen de aanvallen van Nieuwenhoorn. En na wat hachelijke situaties aan beide kanten bleef het na negentig minuten 2-2. Strafschoppen, volgens het ABBA systeem, moesten dus uitmaken wie er naar de volgende ronde zou gaan. En ondanks dat er door ’s-Gravendeel twee strafschoppen gemist werden, bereikten de Seuters wel de volgende ronde. Want Ricardo Bakker was de held in deze strafschoppenserie. Hij keerde maar liefst drie!!! strafschoppen, waardoor ’s-Gravendeel verder mag bekeren. Het volgende bekerprogramma wordt waarschijnlijk op 22 december gespeeld, want dan staat er een inhaal/bekerprogramma gepland. Maar eerst speelt ’s-Gravendeel de volgende competitiewedstrijd uit tegen O.V.V. Aanvang in Oostvoorne is 14.30 uur.