Van het dorp naar de stad

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Kiltunnel

‘s-Gravendeel – De kinderen van groep 8 van De Schelf hebben weer mee gedaan aan het project Van dorp naar stad. Om ze voor te bereiden op de overgang naar het voortgezet onderwijs, kregen ze verschillende lessen over social media, roken, alcohol en drugs. Een buschauffeur legde uit hoe je je gedraagt in een bus en een vechtsportdocente leerde ze de eerste beginselen van zelfbescherming

Op 14 juni werden  de kinderen in buurtcentrum Orion ontvangen door verschillende mensen van onder andere de Nederlandse Spoorwegen en  de Kiltunnel.De kinderen kregen eerst een filmpje te zien over De Kiltunnel. Daarna met zijn allen naar de Kiltunnel, nadat de fietsen waren gecheckt. Aangezien aardig wat kinderen uit deze klas volgend jaar door de tunnel moeten fietsen, was het leerzaam om te zien en horen hoe je het beste door de tunnel fietst en hoe je met je fiets de roltrap omhoog moet. Dat leek makkelijker dan het was!

Vervolgens weer terug door de tunnel en terug naar Orion, waar twee machinisten van de NS klaarstonden om ons van alles te vertellen over hun werk en wat ze dagelijks meemaken.De kinderen waren  onder de indruk van de gevaren die op de loer liggen als je een spoorwegovergang moet oversteken. Aangezien er circa 330 doden per jaar vallen doordat mensen fouten maken met oversteken e.d. was het belangrijk dat de machinisten vertelden waar je op moet letten en vooral wat voor impact het heeft op de medewerkers van een trein.

De leerlingen gaan volgend schooljaar goed voorbereid op pad naar een nieuwe school voor voortgezet onderwijs. Dat alles mede dankzij deze voorbereiding op een veilige route van huis naar school!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.