VVD wil Taxivervoer op busbaan N217

0
210
Verboden in te rijden op de busbaan - Foto VVD Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD – De VVD Hoeksche Waard wil dat de busbaan langs de N217 ook wordt opengesteld voor taxi’s en groepsvervoer. Dit leidt tot minder drukte op de overvolle N217 en verminderde reistijd voor de passagiers in de taxi’s en busjes. De benodigde aanpassingen zijn relatief eenvoudig te realiseren en is een eerste stap om snel iets te doen aan de verkeersdrukte van en naar de Hoeksche Waard. 

“Veel automobilisten, die in de file staan ergeren zich er aan dat de busbaan en de weg voor langzaam verkeer er bijna werkeloos bij liggen. Het gebruik is zodanig laag, dat wij deze wegen willen open stellen voor de zogenaamde ”blauwe” kentekenplaten. Het is een relatief eenvoudige maatregel en het mes snijdt aan twee kanten: de N217 wordt ontlast en de passagiers in de taxi’s en in het speciale vervoer komen sneller op hun eindbestemming. Als de ervaringen positief zijn, willen we ook het vrachtverkeer deze mogelijkheid bieden”, zegt Arnold de Man, lijsttrekker van de VVD Hoeksche Waard. 

Het verbeteren van de bereikbaarheid in en van/naar de Hoeksche Waard is een belangrijk punt voor de VVD. De VVD wil tevens een scheiding tussen het landbouwverkeer en het normaal verkeer op de N217 tussen ‘s-Gravendeel en Maasdam. Ook zijn een verbetering van het totale wegennet op het eiland met ontlasting voor de kernen, de belangrijke aanleg van de A4-Zuid en een goed openbaar vervoer noodzakelijk. Juist door deze combinatie wordt de overlast verminderd en is er ook bij onderhoudswerkzaamheden aan de Heinenoord- of Kiltunnel of Haringvlietbrug sprake van een betere doostroming. 

“We hebben inmiddels overleg gevoerd met de VVD verkeersgedeputeerde Floor Vermeulen en hij staat positief ten opzichte van onze plannen”, aldus De Man, die het gedeeltelijk openstellen van de busbaan van de N217 als een eerste en snelle mogelijkheid ziet om de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard te verbeteren. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.