Winny Kooloos winnaar laatste vrijwilligersprijs Korendijk

199

Piershil – Voor de tiende keer is de  Vrijwilligersprijs Korendijk uitgereikt. De jury heeft Winny Kooloos uit Zuid-Beijerland aangewezen als de winnaar van de laatste Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk.

Op dinsdag 4 december 2018 heeft burgemeester Stoop tijdens de eindejaarsreceptie aan Winny Kooloos een oorkonde en een beeldje uitgereikt dat door de ontwerper als volgt wordt omschreven: met de juiste mensen om ons heen, mensen waar je op kunt bouwen, is elk doel te verwezenlijken.

Een belangrijk criterium om voor Winny te kiezen is dat zij intensief bij verschillende verenigingen en stichtingen vrijwilligerswerk verricht. Het is bewonderingswaardig hoe Winny schakelt tussen alle vrijwilligerstaken bij de verschillende organisaties. De jury waardeert niet alleen de veelzijdigheid maar ook de breedte van inzet. De jury beloont Winny met de laatste Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk voor haar bijdrage aan de activiteiten van de bibliotheek, St. Rommelmarkt en Tafeltje Dekje en het laten zien wat men voor elkaar en het dorp kan betekenen. En daarom is Winny is de terechte winnaar van de laatste Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk.

Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers

De vele vrijwilligers in onze gemeente zijn het voorbeeld van ‘actief burgerschap’. Ze vormen het ‘sociaal kapitaal’ van onze samenleving. Door maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende regelgeving neemt het belang van het vrijwilligerswerk alleen maar toe. Het gemeentebestuur is van mening dat elke inzet, hoe klein ook, even waardevol is. Door het uitreiken van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk aan één persoon, een echtpaar of organisatie wil het gemeentebestuur zeker nu het vrijwilligerswerk steeds een belangrijkere rol gaat innemen, zijn waardering en dank uitspreken aan alle mantelzorgers en vrijwilligers in onze gemeente die altijd klaar staan voor anderen. Hun inzet betekent veel voor anderen en is onmisbaar in Korendijk.

Negen aanmeldingen, drie genomineerden

Er zijn dit jaar negen aanmeldingen voor de laatste Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk bij de gemeente binnen gekomen. Aan de hand van de vooraf vastgestelde criteria heeft de jury de aanmeldingen beoordeeld en drie genomineerden aangewezen.

Dit waren:

  • Leen en Bets Naaktgeboren uit Goudswaard. Beide vrijwilliger bij de EHBO en Protestantse Kerk te Zuid-Beijerland;
  • Jolanda Heuser uit Zuid-Beijerland. Vrijwilligster bij de Bibliotheek Zuid-Beijerland;
  • Winny Kooloos uit Zuid-Beijerland. Vrijwilligster bij de Bibliotheek Zuid-Beijerland, St. Rommelmarkt, Tafeltje dekje enzovoorts.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.