Ingezonden brief: Hond bijt man

1912

HOEKSCHE WAARD –  Een ingezonden brief van de 71 jarige Piet Blom die op dinsdag door een hond werd gebeten in Mijnsheerenland. De vrouw waarvan de hond was riep het zal wel niets zijn en de dames liepen weg, zonder zich te bekommeren om zijn verwonding, laat staan om excuses aan te bieden.

Hond bijt man!!!

Dinsdag 12 mei rond twee uur ’s-middags is een man gebeten door een hond in het parkje langs de Binnenmaas in Mijnsheerenland.

Ik (Piet Blom 71 jarige Mijnsheerenlander) maakte samen met mijn vrouw in deze Corona crisistijd ons dagelijkse fietsrondje en namen het fietspad door het park. Het fietspad maakt deel uit van een uitrengebied voor honden.

Wij passeerden 2 vrouwen met loslopende honden. De bruine hond kwam achter ons aan en beet mij in mijn linkerbeen.

Ik schreeuwde het uit van pijn en riep dat de hond mij gebeten had. Toen riep de eigenares, die op 50 meter van ons af stond, de hond terug. Ze riep ook: de hond bijt niet en laat zien, laat zien.

Ik controleerde mijn pijnlijke blauwe plek op mijn been, maar ik zag geen bloed. De vrouw riep het zal wel niets zijn en de dames liepen weg, zonder zich te bekommeren om mijn verwonding, laat staan om excuses aan te bieden.

Bij thuiskomst van ons fietsrondje bleef ik na desinfectie pijn houden. Vervolgens heb ik de huisarts geraadpleegd. De huisarts constateerde toch 2 kleine bijtgaatjes in mijn been en heeft een tetanus injectie gegeven. Hopelijk ben ik binnen een paar dagen weer de oude en krijg ik geen complicaties.

Als moraal van dit verhaal wil ik graag de volgende (vraag)punten opwerpen:

  1. Is de reactie van de eigenares van de hond het “ nieuwe “ normaal of mag je bij een voorval of ongelukje nog wat medemenselijkheid verwachten?
  2. Is het van de gemeente niet een erg ongelukkige keuze geweest om een fietspad aan te leggen door een uitrengebied?
  3. Fietsers wees voorzichtig bij het fietsen door een uitrengebied en hondenbezitters let op uw hond en houd regie over uw hond vooral in deze gebieden.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.