Lezing van Vogelklas Karel Schot in Klein Profijt

81
Wilde eend met jongen door Kitty de Zeeuw

Zo begon het: Rond 1950 werd bij de toenmalige schoolmeester Karel Schot een duif gebracht. Omdat hij graag biologieles gaf en ook zijn leerlingen interesse voor de natuur wilde bijbrengen,  besloot hij het dier in de klas te verzorgen. Samen timmerden ze een hok voor hem en na een tijdje was de vogel weer opgeknapt en kon weer vrijgelaten worden. Al gauw werd vaker een zielige vogel meegebracht door de leerlingen. En langzamerhand kwamen er steeds meer zelfgebouwde hokken in de klas te staan.

En nu verzorgt de Stichting Vogelklas Karel Schot in Rotterdam zieke en gewonde vogels, egels en vleermuizen die in de stad of de omgeving van Rotterdam gevonden worden. De Vogelklas heeft een ontheffing van de Flora- en Faunawet en is officieel erkend door Vogelbescherming Nederland. Jaarlijks worden door de Vogelklas 8.000 à 9.000 dieren opgevangen. Een gedeelte hiervan kan later weer worden losgelaten in de natuur.

Naast de opvang van dieren houdt de Vogelklas zich ook bezig met educatie, voorlichting en advies over wilde dieren.

  • Datum: maandag 17 december 2018
  • Locatie: NBC Klein Profijt, Zalmpad 1, Oud-Beijerland
  • Aanvang lezing: 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur.
  • Kosten: € 3, leden HWL € 2

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.