Column: Goede voornemens

0
353

We hebben ze allemaal, goede voornemens! Het jaar is weer voorbij, de kerstboom opgeruimd, de oliebollen zitten er weer rijkelijk in en de champagne heeft geknald!

365 nieuwe dagen in het vooruitzicht! Lets go! We hebben erop geproost en ons voorgenomen het deze keer eens “anders” te doen. 

Laten we beginnen bij de vetrandjes! Ook wel zwembandjes genoemd! Met name rond de heupen.  Die moeten we niet meer! We kopen een strak pakje, bijpassende schoenen, slaan  een handdoek om de nek en paraderen als een volleerd sporter tussen alle fitnessapparaten waarvan we hopen dat er naar kijken alleen al, helpt om strakker in het vel te komen.  

Sla je een folder open dan komt er van alles voorbij wat aan de eisen zou moeten voldoen om snel en effectief het lijf weer in model te krijgen. Een paar shakers en voilà het vet smelt weg! En kijk eens aan: huppakee trillen met de billen, band om je middel, stekker in het stopcontact en schudden maar! En dan maar hopen dat na de benodigde trilsessie alle organen nog op de juiste plek zitten.

Dan de weegschaal, in allerlei vormen en maten te koop. Zelfs een exemplaar die heel je hebben en houden weet. Die zegt: “uh teveel naar binnen gewerkt” en nog net niet wijst met een vingertje naar de plek waar alles is blijven hangen! Maar oké we gaan ervoor! Niets is te gek!

En hoera, de dag dat lieve jarige tante Betsy met het meest lekkerste gebakje waarvan het water je uit de mond loopt, voor je neus staat. Je vindt dat je haar niet teleur moet stellen en offert jezelf op door het gulzig naar binnen te werken, om vervolgens jezelf te laten weten dat het blijft bij een keer zondigen dit jaar!

Dan gaan we het deze keer eens rustiger aandoen, een jaar in ontspanning, niet meer rennen en vliegen. We nemen tijd voor onszelf, gaan aan de mind-fulness, uit het hoofd en in het lijf.

Doen allerlei oefeningen op een yoga-matje en gaan in meditatie. Maar wat als dat boodschappenbriefje blijft hangen in je hoofd, je werk roept om wakker te worden, de hond blaft omdat hij naar buiten moet en de tijd dringt omdat je je lieve schatjes van zwemles moet halen? Tja…. Op zo’n moment is een jaar lang!

Je opent je ogen, springt op en laat jezelf weten dat een keertje zondigen wel mag onder het moto: “Dagen zat in het nieuwe jaar!”

Ook gaan we minder bakkeleien. Niet te veel mot meer achter de voordeur. We wensen elkaar bij de eerste de beste stap uit bed een hele goede ochtend! Doen vuile kleding keurig in de wasmand, ruimen voor en met elkaar de vaatwasser in en uit, en zijn niet meer aangebrand omdat de ander vergeten is het eten op te zetten.

Maar wat als je maag ontzettend knort na een dag hard werken en er geen pan op het vuur staat, dan schiet je spontaan uit je slof! Oeps, sorry een keertje zondigen dan!

Goeie voornemens! Ze omarmen ons op 1 januari om vervolgens gaandeweg het nieuwe jaar  ruimte te maken voor de volgende afspraak met onszelf.

Hoe mooi om even stil te staan bij wat anders zou kunnen, of wellicht niet meer bij je past, of…..

Lieve lezers, ik wens jullie een fantastisch mooi nieuw jaar toe op een wijze die bij jou past.

Laat 2019 een jaar zijn met veel lichtpuntjes die hoe dan ook overal te vinden zijn, zij het met de juiste bril!

Anita van Bruggen-Knape


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.