Keersluizen in Numansdorp en Oud-Beijerland uit voorzorg dicht vanwege hoge waterstanden

807

Vanmiddag om 16.20 uur wordt bij Hoek van Holland een waterstand van 2.40 NAP verwacht. Waterschap Hollandse Delta kijkt naar het effect van dit hoog water op de waterpeilen in de Nieuwe Maas (Rotterdam), Oude Maas (Goldschaksoord en Dordrecht), Spui, Dordtse Kil, Hollands Diep (Moerdijk) en Haringvliet (Rak Noord, Hellevoetsluis en Midddelharnis).

De hoogwaterwaarschuwing betekent dat Hollandse Delta ondertussen een aantal standaard maatregelen uitvoert.De Keersluis in Numansdorp wordt gesloten. Ook de keersluizen bij Stad aan t Haringvliet, Middelharnis en Oud Beijerland worden gesloten. Verschillende hevels en inlaten worden gesloten.

Fietspaden

Het laag gelegen buitendijkse fietspad in Rhoon en de buitendijkse fietspaden vanaf Bernisse inlaat  tot en met de Beerenplaat in Spijkenisse zijn uit voorzorg afgesloten.

Geen dijkbewaking

Het waterschap neemt deze maatregelen om te voorkomen dat kades overstromen. Inzet van dijkbewaking is het werkgebied van WSHD niet nodig. Zodra de waterpeilen op de rivier weer afnemen, gaat alles weer open.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.