Geslaagde nieuwjaarsduik Zwemvereniging ‘s-Gravendeel

68

‘s-Gravendeel – Dinsdag 1 januari 2019 organiseerde Zwem- en WaterpoloverenigingZVSvoor de eerste keer een Nieuwjaarsduik, niet in het koude buitenwater maar in het binnenbad van Zwembad de Wellen te ’s-Gravendeel. De reden hiervoor was o.a. dat diverse geluiden als ‘ik wil ook wel deelnemen aan de Unox-Nieuwjaarsduik, maar ik vind het zo koud’ het eigenlijk wel voor de hand moest liggen dat er een Nieuwjaarsduik voor deze sportievelingen zou komen in het zwembad. Maar de vraag was, komen zij dan nu ook wel?

Voor de organisatie een spannende dag omdat deze geen enkel idee had van wat men kon verwachten aan deelnemers omdat het op Nieuwjaarsdag was. Voor maar € 2,50 konden jong en oud, wel met minimaal een A-diploma i.v.m. veiligheid, komen zwemmen tussen 12.00 tot 14.00 uur.

Het zwembad was zo ingericht dat er voor iedereen wel een mogelijkheid was om zijn of haar invulling te geven aan de Nieuwjaarsduik. Er was de mogelijkheid om alleen te duiken, banen te zwemmen of spelenderwijs bezig te zijn. De glijbaan was voor de jeugd ook beschikbaar. Daarnaast was er ook een DJ aanwezig om het geheel te voorzien van muzikale ondersteuning.

Het startsein om 12.00 uur zou door een mystery guestworden verricht, maar helaas moest deze op het laatste moment verstek laten gaan en werd zijn plaats ingenomen door Billie de Bever, de bewegings- en gezondheidsmascotte van de gemeente Hoeksche Waard. Natuurlijk was de organisatie blij met de komst van Billie de Bever omdat hij zich deze bij de eerder georganiseerde Zwem4daagse in oktober 2018 al had laten zien en was al erg gelieft bij o.a. de kinderen. Ook nu bleek weer dat Billie de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik wist te motiveren en te stimuleren en wilden zowel kinderen als ouderen natuurlijk ook even met hem op de foto.

Naast Billie de Bever was er bij de start ook een fanatieke zwemmer met op zijn hoofd een muts van een eerdere Unox- Nieuwjaarsduik. Hij gaf aan er helemaal klaar voor te zijn en heeft lange tijd met deze muts op gezwommen.

De reacties van deelnemers waren erg positief en de vraag om volgend jaar ook weer een Nieuwjaarsduik te organiseren werd erg vaak gesteld. Voor de organisatie was dit natuurlijk een goed geluid om te horen, zeker met de opkomst van 51 deelnemers tijdens de eerste editie van het evenement. Het deelnemersveld was zeer divers en op alle onderdelen in het zwembad waren de verschillende deelnemers actief.

Na afloop van de Nieuwjaarsduik kregen alle deelnemers ook nog een herinnering mee in de vorm van een leuke boekenlegger.

De opzet van de Nieuwjaarsduik in het zwembad was geslaagd en voor herhaling vatbaar. Hiervoor gaat alle dank uit naar de vrijwilligers die zich hiervoor beschikbaar hadden gesteld en natuurlijk ook de manager van Zwembad de Wellen die als medewerker aanwezig was.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.