Bibliotheek Hoeksche Waard op zoek naar een vrijwilliger Klik & Tik voor computerhulp en mensen zelfstandig te laten worden met de computer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De Bibliotheek Hoeksche Waard zoekt vrijwilligers die het fijn vinden om anderen te helpen en hen zelfstandiger te laten worden met de computer.

Met de cursus Klik & Tik leren deelnemers de basisvaardigheden van computergebruik en de digitale toepassingen waaronder sociale media. Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe een computer, Tablet of iPad goed op te starten en af te sluiten, hoe de muis te gebruiken, een e-mail te versturen en online aankopen te doen.

Als Klik&Tik vrijwilliger werk je samen met een bibliotheekmedewerker en/of een andere vrijwilliger. Wij verwachten van je dat je de lesstof kan uitleggen op het niveau en tempo van de beginnende computergebruiker. Ben je 3 uur per week op een vast moment beschikbaar? Kom dan ons team van vrijwilligers versterken.

Dit ga je doen

Als Klik&Tik vrijwilliger ben je gedurende de cursus van 8 weken

  • 3 uur per week beschikbaar voor het begeleiden van cursisten.
  • Je ontvangt de deelnemers.
  • Bezig met het  klaarzetten en opruimen van de laptops, het beantwoorden van vragen van cursisten en het helpen oplossen van kleine technische problemen.
  • Je helpt de deelnemer met het vaardiger worden op de computer en levert een bijdrage aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de cursist. 

Het programma bestaat uit drie onderdelen: de basis, het internet en samen op ’t web. Als de cursist alle onderdelen heeft doorlopen, ontvangt hij/zij een certificaat.

Dit vragen wij

  • Goede computervaardigheid.
  • Affiniteit met de doelgroep.
  • Inlevingsvermogen, geduld en enthousiasme.
  • In een groep kunnen werken.
  • Minimaal 3 uur per week op een vast tijdstip beschikbaar en beschikbaar voor meerdere cursussen per jaar.

Enthousiast?

Meld je dan hier aan als Klik&Tik vrijwilliger.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hetty van der Weijden.
 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren