Toneel- en muziekuitvoering op De Willem

69

Oud-Beijerland – ‘Als je andere plannen maakt’ is dit jaar de veelbelovende titel van de toneel- en muziekuitvoering op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Na veel maanden oefenen door toneelgroep en schoolband is het woensdag 17 en donderdag 18 april tijd voor de voorstelling in de aula van locatie Zoomwijck. 

Verraad, liefde en vriendschap staan dit keer centraal tijdens de traditionele toneel- en muziekuitvoering. Verdeeld over meerdere scènes komen deze onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld in de scène waarbij de vader zijn gezin verraadt, die waar een meisje de band waarin zij zit verlaat om solo verder te gaan en zeer zeker bij het verhaal waarin Judas over zijn rol in het Lijdensverhaal vertelt.

Het stuk ‘Als je andere plannen maakt’ is geschreven door Roelie van der Wolf, zij is docent Nederlands op De Willem en leidt met docent Annemieke Elderson de toneelgroep.

Zoals altijd worden de scènes afgewisseld met muziek van de schoolband, die net als vorig jaar onder leiding staat van oud-leerling en conservatoriumstudent Damian Petrus. De zes-koppige band en vijf zangeressen spelen en zingen o.a. ‘Mother and child reunion’ van Paul Simon en ‘If I could turn back time’ van Cher.

De première van ‘Als je andere plannen maakt’ is woensdag 17 april om 19.30 uur. Een dag later, op 18 april, begint de voorstelling om 20.00 uur. Die middag wordt het toneelstuk als Paasviering opgevoerd voor de leerlingen van havo 2 en vwo 2. Zij hebben de afgelopen weken bij het vak godsdienst het bijbelverhaal over het lijden en de opstanding behandeld en sluiten dit af bij toneel en muziek.

Leerlingen, docenten, ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de voorstelling bij te wonen. Een entreekaartje kost € 3,00 en is verkrijgbaar voor aanvang van de voorstelling.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.