Marja Visscher signeert nieuwste roman in Puttershoek

129

PUTTERSHOEK –  De schrijfster Marja Visscher signeert haar pas verschenen roman ‘Lied van wind en water’ op zaterdag 18 mei a.s. van 10.00-15.00 uur ‘Bij Arie, lees-, schrijf- en cadeaushop’ in Puttershoek. Speciaal voor de lezers in de Hoeksche Waard zijn er die dag ook boekenleggers en een leuke ansichtkaart verkrijgbaar waarop alle drie de delen van De Badhoeve-trilogie staan afgebeeld.

Advocaat Jacob Amersfoordt (1817) verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor een reis met zijn boot. Op het rustige water maakt hij plannen om grond te kopen in de zojuist drooggelegde Haarlemmermeerpolder. Hij heeft een landgoed voor ogen met de meest moderne landbouwmechanisatie. Teruggekomen in Amsterdam ontmoet hij tijdens een concert de bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). Diep geëmotioneerd door haar spel zoekt hij haar na afloop op. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie. Maar de geëmancipeerde Hermina voelt er weinig voor om de concertzalen los te laten. Een toekomst als boerin op De Badhoeve is een weinig aanlokkelijk uitzicht. Wanneer Jacob alleen nog aandacht lijkt te hebben voor de ontwikkeling van het landgoed vlucht Hermina naar Parijs.

Het eerste deel van de Badhoeve-trilogie is tegen € 17,50 te koop bij de boekhandel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.