11 jarige Zoë van Gils uit Puttershoek pakt 2e plaats op 1000 meter bij de Nationale A-games atletiek in Soest

305

Soest – Vandaag 26 mei is Zoë van Gils (11jaar) uit Puttershoek tweede geworden op de 1000 meter bij de Nationale A-games atletiek in Soest.Voor de wedstrijd was het al duidelijk dat het een pittige strijd zou worden. De hele Nederlandse top stond aan de start, er waren geen afmeldingen.

Na het startschot koos Zoë rustig haar positie in het veld. Er stond een harde felle wind over de baan waardoor er na 200mtr al gaten vielen in het veld. Zoë kwam hierdoor vol in de wind te lopen. Heel slim gaf ze die positie af door haar in te laten halen.

De laatste ronde versnelde alle atletes flink door. Op 200 meter voor de streep liep Zoë naar een 2e positie en deze positie liet ze niet meer los. In een knappe tijd van 3.21,22min kwam Zoë als tweede over de streep. Een nieuw persoonlijk record onder lastige weersomstandigheden is een keurig resultaat waar ze trots op kan zijn.

Foto’s Monique Vieberink

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.