Vrienden krijgen herinneringsgeschenk en getuigschrift na verrichten heldendaad

340
Foto Gemeente HW

HOEKSCHE WAARD  – Donderdag 6 juni reikt burgemeester Govert Veldhuijzen namens Stichting Carnegie Heldenfonds loffelijke getuigschriften en herinneringsgeschenken uit aan de 4 vrienden Lars van der Heiden(19), Maikel den Tuinder (20), Thomas Verbaas (19) en Milan Krab (18). Vorig jaar tijdens hun vakantie op Kos raakte hun vriend Thomas Edelman (20) zeer ernstig gewond door een scooterongeluk. Dankzij het snelle en heldhaftige handelen van zijn vrienden kon Thomas op tijd de juiste medische zorg ontvangen.

Thomas en Jeroen Edelman, zijn vader, zijn de vrienden enorm dankbaar en hebben de heldendaad gemeld bij Stichting Carnegie Heldenfonds. De stichting heeft hun heldhaftig optreden erkend en de 4 vrienden een herinneringsgeschenk en loffelijk getuigschrift toegekend. Deze worden uitgereikt door burgemeester Veldhuijzen in het gemeentehuis in Maasdam.

Iedereen kan een redder aanmelden bij het fonds

Wie vindt dat iemand een redding met gevaar voor eigen leven heeft verricht óf met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres is gesprongen, kan diegene voordragen. Voor jeugdigen geldt niet dat ze zelf (levens)gevaar moeten hebben gelopen. Zij kunnen in dat geval beloond worden met een herinneringsgeschenk. Aan het kunnen doen van een voordracht is geen tijdslimiet verbonden. Iedereen kan een redder aanmelden bij het fonds; van een burgemeester of een politiefunctionaris tot een familielid of vriend.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.