VIDEO: Salamander en wortel uit de 3D-printer op het menu in het Oud-Beijerlandse verzorgingstehuis

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto RTV Rijnmond
Een eetbare salamander of een wortel: alles rolt uit de 3D-printer van de Oud-Beijerlandse zorginstelling Zorgwaard. Ze willen bewoners die normaal gepureerd voedsel krijgen, ook eens wat leuks voorschotelen.

“Het gepureerde voedsel ziet er niet altijd even smakelijk uit.” Daarom is de zorginstelling in de weer gegaan met de 3D-printer. Zodat het eten er aantrekkelijker uit ziet voor de bewoners.

“Het is puur natuur! Het is gewoon wortel met een beetje peper en zout”, vertelt manager horeca Ad Verhagen van de zorginstelling. 

De 3D-hapjes vallen donderdag in de smaak van de bewoners: “Het is een kunstwerk! Maar dan om op te eten”, zegt een 98-jarige bewoonster. “Lekker!”, vult een mannelijke bewoner aan.

Het project is een samenwerking met twee hogescholen. “Het is nog een experiment. We kunnen nog geen gigantische maaltijden printen, maar we gaan wel met grote stappen vooruit!”, besluit de horecamanager.

Ook dit jaar trekken verslaggevers van onze mediapartner RTV Rijnmond zes weken weken lang door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week wordt de Hoeksche Waard uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren