VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA zetten grote stappen om te komen tot het nieuwe provinciebestuur

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
V.l.n.r. Meindert Stolk (CDA), Adri Bom-Lemstra (CDA), Jon Hermans-Vloedbeld (formateur), Floor Vermeulen (VVD), Jeannette Baljeu (VVD), Nico de Jager (ChristenUnie/SGP), Willy de Zoete (ChristenUnie/SGP), Anne Koning (PvdA), Leo Bruijn (PvdA), Berend Potjer (GroenLinks) en Anneloes van Hunnik (GroenLinks).

Zuid-Holland – De coalitieonderhandelaars van VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA in Zuid-Holland zetten grote stappen op weg naar een nieuw akkoord voor 2019 – 2023. “Er is de afgelopen weken keihard en met succes gewerkt om samen tot een nieuw coalitieakkoord te komen. De partijen zetten nu de puntjes op de i, gaan kort op vakantie en verwachten het akkoord dinsdag 20 augustus te kunnen presenteren”, aldus formateur en oud Oud-Beijerland burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld.

De partijen hebben afspraken gemaakt over wonen, economie, klimaat, energie, bereikbaarheid, landbouw, natuur, gezondheid en veiligheid. De komende weken worden gebruikt om laatste details uit te werken. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin september kan worden geïnstalleerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren