Expositie Gezichten van Dementie aquarellen van Herman van Hoogdalem in de Open Hof Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Op 19 september a.s. om 13.00 uur opent Wethouder Joanne Blaak de bijzondere tentoonstelling Gezichten van Dementie  van Herman van Hoogdalemtegelijkertijd met de conferentie Kwaliteit van Leven in de Open Hofkerk, W. van Vlietstraat 2a in Oud-Beijerland, Aansluitend zal Herman van Hoogdalem een lezing verzorgen over zijn werk. De tentoonstelling is te bewonderen tot 9 oktober

Openingstijden  

  • Donderdag 19 september van 13.00 – 21.00 uur.
  • Aansluitend t/m 9 oktober op:
  • Maandagen van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur
  • Dinsdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur
  • Woensdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur
  • Donderdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur
  • Vrijdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur
    Zondagen van 14.00 uur tot 16.30 uur

Op de tentoonstelling ziet u de metershoge aquarellen van mensen met dementie die Herman van Hoogdalem schilderde als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Het zijn ontroerende en – door het grote formaat – confronterende portretten van mensen in al hun kwetsbaarheid.

Ook zijn 8 filmportretten te zien, gemaakt door Gijs Wanders die partners en kinderen van de geportretteerde mensen heeft geïnterviewd.  Het waren intieme gesprekken waarin Gijs vragen stelde die de mensen zichzelf soms nog niet hadden gesteld. ‘Denk je dat ze nog van je houdt?’ is daar een voorbeeld van. Het  doel is het bespreekbaar maken van de ziekte van Alzheimer, in een vergrijzende samenleving die er steeds meer mee te maken zal krijgen.

Deze expositie is onderdeel van het jubileumprogramma Waardig Oud Zijn. Een programma ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Odensehuis Hoeksche Waard, georganiseerd door Kunst4all.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren