Team Jumbo-Visma contracteert dertien talenten waaronder Olav Kooij uit Numansdorp voor nieuwe opleidingsploeg

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Olav Kooij uit Numansdorp heeft zijn handtekening gezet onder een contract met de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma - Foto PR

Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel hebben dertien talentvolle wielrenners waaronder Olav Kooij uit Numansdorp hun handtekening gezet onder een contract met de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. Het team bestaat uit  dertien renners onder de 20 jaar die zowel uit Nederland als uit het buitenland afkomstig zijn.

Olav traint dagelijks in de Hoeksche Waard. Hij is begonnen met fietsen bij de Hoeksche Renners. Als niet rijdend rit draagt hij de club nog steeds een warm hart toe. Op dit moment fietst hij bij Willebrord Wil Vooruit. De club waarmee hij volgende week naar Zuid-Korea vertrekt voor een wedstrijd

Olav Kooij vertrekt aankomende week naar Zuid Korea voor een wedstrijd!

Team Jumbo-Visma

De jeugdige groep bestaat uit wielrenners die in enkele gevallen de weg combineren met het veld, de baan of het mountainbiken. Rick Pluimers, Axel van der Tuuk, Lars Boven, Owen Geleijn, Olav Kooij, Hidde van Veenendaal, Mick van Dijke, Tim van Dijke en Gijs Leemreize zijn de Nederlanders in de ploeg. Archie Ryan (Ierland) en Finn Fisher-Black (Nieuw-Zeeland) vormen met Michel Hessmann en Maurice Ballerstedt (beiden Duitsland) de buitenlandse inbreng.

Robert Wagner wordt één van de ploegleiders. De Duitser is een oude bekende van Team Jumbo-Visma. Tot dit seizoen was hij als renner actief bij de Nederlandse profploeg. Wie naast Wagner de tweede ploegleider wordt van Development Team Jumbo-Visma wordt binnenkort bekend.

Robbert de Groot wordt hoofd van de opleidingsformatie. De Groot is geen onbekende in de wielersport. Hij was eerder werkzaam bij de Rabobank-wielerploeg, alvorens hij actief was bij onder meer AZ en FC Groningen. “We proberen het Nederlandse wielrennen in het algemeen naar een hoger niveau te tillen. Niets is zo mooi als de ontwikkeling van jonge renners die zich zo verbeteren dat zij op profniveau gaan acteren. Het is de uitdaging om dit op lange termijn te bewerkstelligen. Het developmentteam moet de opstap naar de profs zijn voor jonge, talentvolle renners.”

Directeur Richard Plugge ziet met de komst van een eigen opleidingsploeg een wens in vervulling gaan. “Ik ben supertrots dat we, na het verdwijnen van het Rabobank Development Team, er met behulp van Jumbo en Visma in geslaagd zijn een opleidingsteam op te zetten. Samen met onder meer een scholenplan willen we zo aanwas creëren voor het Nederlandse wielrennen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.