Meedoenregeling gemeente Hoeksche Waard: € 100,- extra en een bijdrage voor schoolkosten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Wil uw kind lid worden van een sportclub, op muziekles of naar de toneelschool? Met een schoolreisje mee? Of een nieuwe fiets, smartphone of computer? Dat zijn de extraatjes waar het eerst op bezuinigd wordt als er niet veel geld is. Vraag daarom een bijdrage van de Meedoenregeling aan en ontvang extra geld zodat uw kind kan meedoen met activiteiten. De Meedoenregeling is er voor iedereen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Meedoenregeling voor kinderen tot 18 jaar

Het is belangrijk dat ieder kind met leeftijdsgenootjes kan meedoen met school, sport, cultuur en hobby’s. Daarom hebben we in de Hoeksche Waard de Meedoenregeling voor kinderen tot 18 jaar. U kunt voor elk kind € 100,- per jaar extra ontvangen voor bioscoop, dierentuin, theater, sport of reiskosten om naar een activiteit toe te gaan. En u kunt een bijdrage ontvangen voor schoolkosten van brugklassers, een schoolkamp, excursies, smartphone, printer, computer of een fiets.

Inkomens- en vermogensgrenzen

U kunt als ouder een bijdrage aanvragen als uw besteedbare inkomen niet hoger is dan € 1.904,- netto voor echtparen / samenwonenden of € 1.333,- voor een 1-oudergezin. Daarnaast mag uw gezinsvermogen niet hoger zijn dan € 12.240,-. Ook voor ouders die schulddienstverlening ontvangen zijn er mogelijkheden.

Aanvragen?

Ga voor meer informatie naar onze website www.gemeentehw.nl of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14 0186 | 088 – 647 36 47.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren