SSS Klaaswaal start bekercompetitie met een overwinning op ZBVH

Klaaswaal – 3e klasse SSS Klaaswaal opent de bekercompetitie thuis tegen 4e klasser ZBVH. Door de komst van  8 nieuwe spelers is het aan de teruggekeerde trainer Henk Dirven om er zo snel mogelijk een ingespeeld team van te maken.

Aandachtig toeschouwer was Wouter Burger, tegenwoordig spelend voor Feyenoord maar ooit begonnen bij ZBVH.

De eerste kans is voor SSS maar het schot van Dennis de Cauwer wordt gered door de ZBVH keeper.  Binnen 10 minuten is het echter ZBVH dat de score opent en zo SSS op een 0-1 achterstand zet. SSS gaat op zoek naar de gelijkmaker maar de ZBVH verdediging staat prima. Na een minuut of 30 is het raak als Max Pelkman de bal over de uitkomende ZBVH keeper lobt: 1-1. Dit is tevens de ruststand. In de tweede helft is het SSS dat de regie in handen neemt en kans op kans creëert maar de mooiste kansen worden niet benut.

Tijdens de drinkpauze is het dan ook duidelijk te horen dat trainer Dirven niet tevreden is. SSS pakt het goed op en het is Max Pelkman die SSS op een 2-1 voorsprong zet. De mooiste combinatie van de middag lijkt de 3-1 op te leveren door Edison Warner maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. SSS heeft de wedstrijd onder controle en geeft niets meer weg. Op ongeveer een kwartier voor het einde is wederom Max Pelkman die scoort en zo de stand op 3-1 brengt. Even later lijkt ook de 4-1 op het bord te komen maar het schot van Maarten van Rennes eindigt op de paal en zo blijft het 3-1 en zijn de eerste 3 punten binnen. Volgende week zaterdag speelt SSS uit tegen SNS.

Henk Dirven stuurde de volgende spelers het veld in: Ricardo Minnes,  Geir Sizoo, Delano Ignacia, Diejego Biekman, Edison Warner, Feni Bileti, Stefan Bervoets (46e Kay A-Khan), Dennis den Haan, Luc van Leeuwen (75e Mike van Berkel),  Dennis de Cauwer (70eMaarten van Rennes) en Max Pelkman