Popschool Hoeksche Waard brengt dit lesjaar muzikanten voor bands samen.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Aan getalenteerde muzikanten is geen gebrek in de regio Hoeksche Waard, maar bands zijn er betrekkelijk weinig. De Popschool Hoeksche Waard gaat er vanaf dit jaar iets aan doen, want naast de normale lessen start de school dit jaar ook met twee speciale cursussen die ook open staan voor mensen die nog geen muziekles bij de Popschool volgen.

Allereerst is er een bandcoaching project waarbij de Popschool zelf bands gaat samenstellen. Speel je dus gitaar, drums, piano of basgitaar, zing je de sterren van de hemel? Dan is dit de kans om de opstap naar het podium te maken. In 10 lessen van een uur gaan de docenten in op alles wat met het spelen in een bandje te maken heeft. Van samenspel tot timing en van spelopvatting tot podiumpresentatie. Het komt allemaal aan bod, en je wordt tijdens de lessen begeleid door wisselende docenten uit het team van de Popschool.

 

Maar misschien wil je liever met een klein groepje mensen samen zingen? Dan kun je terecht in het Pitch Pop Vocal Groups project. Daar leer je om in kleine groepjes van maximaal 5 zangers een spectaculair optreden neer te zetten. Tijdens de lessen wordt er natuurlijk gekeken naar samenzang, meerstemmig zingen en timing. Maar ook de performance zelf wordt onder de loep genomen.

 

De bandcoaching en Pitch Pop Vocal Groups zijn open voor alle leeftijden en alle niveau’s. Heb je nog geen les bij de Popschool, dan wordt je gevraagd om even langs te komen voor een kennismaking. Dit om te zorgen dat alle groepen uit muzikanten bestaan die ongeveer hetzelfde niveau hebben.

 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Popschool Hoeksche Waard: www.popschool-hoekschewaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren