Vierhandig orgelconcert in de Eendrachtskerk te Zuid-Beijerland

218
Foto PR

Zuid-Beijerland Op zaterdag 29 september 2018 geven de organisten Marien Stoutenen Jan Peter Teeuween vierhandig orgelconcert in de Eendrachtskerk te Zuid-Beijerland. Voor het veertiende achtereenvolgende jaar concerteren beide organisten op het grootste orgel van de Hoeksche Waard, dat na de restauratie vorig jaar weer beter klinkt dan ooit!

Het programma is ook dit jaar weer verrassend veelzijdig: er klinkt onder andere muziek van Mendelssoh, Mozart, Gardonyi en Saint-Saëns. Daarnaast spelen beide organisten twee solo’s.

Marien Stouten (1983) studeerde (na orgelles gekregen te hebben van Martin Mans en Rinus Verhage) aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist van de St. Nicolaaskerk te Brouwershaven. Met zijn broers en zussen vormde hij de groep Stouten Musiceert, waarmee vijf cd’s werden gemaakt. Marien is dirigent van een vijftal koren. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en is hij eigenaar van Voxus Digital Organs.

Jan Peter Teeuw (1987) kreeg orgelles van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek, waaronder twee vierhandige arrangementen die zijn uitgegeven bij het gerenommeerde Duitse Butz Verlag. Tevens is hij dirigent van vier koren. Jan Peter werkte mee aan een vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013).

Samen maakten Marien en Jan Peter twee vierhandige CD’s. De eerste (Vierhandig Orgelconcert) is opgenomen in 2010 in Recklinghausen (Duitsland), de tweede (Ouverture) in 2012 in Dudelange (Luxemburg). Beide CD’s zijn door de pers uiterst lovend ontvangen. De CD Ouverture won in 2013 de titel ‘Beste orgel-CD van het jaar’ in het tijdschrift GezinsGids. In 2016 maakten Marien en Jan Peter op orgel en vleugel de CD ‘Joyfull’.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk gaat een halfuur voor aanvang open. De verrichten van beide organisten zullen door middel van een beamer op een groot scherm te volgen zijn.

De toegang is gratis. Wel is er na het concert een collecte voor de onkosten. Ook zijn er na afloop CD’s en bladmuziek van beide musici te koop.

Meer informatie is te vinden op www.marienstouten.nl en www.janpeterteeuw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.