Zinkweg ruim langs Piershil

Piershil – Zinkwegse Boys boekte in de uitwedstrijd tegen Piershil een 1-8 overwinning na een 0-3 voorsprong bij rust.

De Boys startten met de harde wind in de rug en drukten Piershil in de verdedigende stellingen. Het was even de controle zoeken om de bal snel rond te laten gaan. Vaak was de eindpass in de eerste 20 minuten net iets te hard. De eerste kansen gingen over of naast en eenmaal belandde de bal op de onderkant van de lat. Tussen minuut 22 en 34 scoorde de meest technische speler van het veld John Ackon echter binnen 12 minuten een hattrick. In de 22e minuut dook hij, uit een steekbal van John van der Zanden, de ruimte in en rondde beheerst af. Vier minuten later was hij het eindstation van een goede aanvalscombinatie en werkte weer koel af. In de 34e minuut wist hij uit een corner zijn 3e treffer te scoren. In minuut 37 kreeg Piershil, uit een geslaagde uitbraak, zijn eerste kans maar de inzet ging over de goal van Melvin Nagy, ruststand 0-3.

De 2e helft was nauwelijks 5 minuten uit of John Ackon gooide er, nu tegen de wind in, een schitterende solo uit en scoorde zijn 4e goal. Met de bal aan een touwtje passeerde hij over 25 meter 4 spelers en de keeper en schoof het leder in het lege doel, 0-4. Rond het uur voerde ZWB-trainer Nasser Abdalla wat wissels door en haalde o.a. Ackon naar de kant. Piershil kwam hierna eerst op 1-4 door een hard schot vanaf 25 meter van Roy van Taanom. De bal sloeg wind mee als een granaat in de touwen. Hierna was het namens ZWB Fouad el Ouazizi die een toegekende vrije trap mooi over de muur krijtte, 1-5. In het laatste kwartier liep Zinkwegse Boys via Jeffrey Fabias en 2 keer Jihandro Latorre nog uit naar een 1-8 overwinning.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.