Mirjam van Haaren en Cobi Fontijne exposeren in ‘t Weegje

129
Mirjam van Haaren en Cobi Fontijne (rechts) exposeren tot einde mei in 't Weegje. - Foto Arie Pieters
‘s-Gravendeel – Tot 31 mei 2021 is er in de wandelgangen van het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ‘t Weegje een expositie ingericht met werk van twee goede vriendinnen: Mirjam van Haaren en Cobi Fontijne beiden overigens woonachtig in ‘s-Gravendeel. Het is voor de exposantes dus een ‘thuiswedstrijd’.

 
De tentoonstelling met werk van de beide vriendinnen is te zien op de begane grond, in de gangen die aansluiten op de centrale hal, waar men ondermeer ook de bibliotheek aantreft. En tevens op de eerste verdieping nabij de receptie van Immanuël. Mirjam van Haaren en Cobi Fontijne uit ‘s-Gravendeel hebben een hechte vriendschap. Ze delen meerdere interesses. Mirjam vertelt daarover: ‘Hoe zijn we op het idee gekomen? We deelden al sportieve interesses zoals (wielren)fietsen, wandelen en ook culinaire interesses (houden beide van koken en daarna gezellig met elkaar opeten). Tijdens deze etentjes ontdekten we dat we ook allebei (meer) creatief bezig willen zijn.’Mirjam heeft ervaring in creatieve activiteiten als schilder- en tekencursussen voor kinderen en heeft ook in een ver verleden een aquarelcursus gevolgd, maar vervolgens heeft zij zich verder door zelfstudie ontwikkeld. Cobi is lang geleden ook creatief bezig geweest, maar heeft sinds een jaar of 3 het tekenen en schilderen opgepakt.’ Mirjam: ‘Samen hebben we afgelopen september een tekencursus bij kunstenaar Jeroen van Unen uit Oud-Beijerland gevolgd en hierdoor raakten we zodanig geïnspireerd dat we er verder mee wilden: Het zaadje was geplant.’
 
Expositie-thema
De tentoosntelling is opgebouwd rondom een thema: Circa 70 jaar geleden zijn de eerste televisieprogramma’s in kleur uitgezonden. Wat een verschil zal dat geweest zijn in die tijd. ‘Hier hebben we ons thema op gebaseerd. Hetzelfde onderwerp wordt op 2 verschillende manieren getekend of geschilderd; één in zwart-wit en één in kleur. We hebben gebruik gemaakt van olie-, acryl en aquarelverf maar ook van grafiet. Het was zeker af en toe een uitdaging maar het resultaat is echt heel leuk geworden! Het is een bijzonder avontuur. Als je elkaar al kunt vinden in de sport en in de keuken en dan de vriendschap nog verder kunt verdiepen in creatief opzicht is wel speciaal’, aldus het creatieve duo uit ‘s-Gravendeel. De toegang is uiteraard gratis en de eerste verdieping kan men ook via de lift bereiken.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.