Tweedehands dameskledingbeurs ter bate van de Hospice Hoeksche Waard en Stichting Vluchteling

234

Oud-Beijerland – Op vrijdag 20 september van 9.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag 21 september van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt de jaarlijkse tweedehands kledingbeurs van Soroptimistenclub Hoeksche Waard/IJsselmonde plaats.Deze keer in het pand waar voorheen de Op=Op was gevestigd in de Oost Voorstraat 38-39, in het centrum van Oud-Beijerland.Een beurs met de betere dameskleding, vooral merkkleding, maar ook veel shawls, tassen en schoenen.

Deze beurs is al vele jaren voor veel dames een terugkerend uitje en men staat vrijdagochtend al in de rij voordat de beurs haar deuren opent. De jacht op de mooiste koopjes kan dan beginnen. De prijzen zijn laag. Zo kunt u al een prachtige merkpantalon scoren voor € 5,00. De Soroptimisten helpen u bij het maken van de juiste keuze en geven desgewenst ook kleuradviezen. De beurs staat garant voor mooie koopjes in een gezellige en plezierige sfeer.

De opbrengst is o.a. voor de Hospice en The Dr. Denis Mukwege Foundation (Stichting Vluchteling). Dokter Mukwege is gynaecoloog in Oost-Congo. Hij behandelde in elf jaar meer dan 20 duizend vrouwen voor de gevolgen van gewelddadige verkrachting. Het Panzi Ziekenhuis dat hij in 1999 in Bukavu stichtte, is het meest gespecialiseerde ter wereld. De kliniek is voor een deel algemeen streekziekenhuis, de andere helft is ingericht voor slachtoffers van seksueel geweld die gratis worden behandeld. Zij komen vaak van ver en blijven hier, weken, soms maanden, tot ze genezen zijn.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.