Steun Suzanne en haar team Suzie Q en de Pinkettes voor de Dam tot Dam wandeltocht voor Pink Ribbon

397
Foto PR

Zuid-Beijerland – In 2017 kreeg Suzanne uit Zuid beijerland ofwel – Suzie Q – de diagnose borstkanker te horen. 37 jaar en met een peuter van 3 thuis. Een heftige rollercoaster. Inmiddels is ze met een beetje vallen en opstaan weer heel aardig op weg. “Daar heb ik veel geluk mee. Voor anderen is dat vaak helemaal niet zo” 

Suzanne ontdekte door dit alles, dat er veel power in haar zat en dat zij een steunend netwerk heeft. Dit bracht haar op het idee te proberen die kracht en betrokkenheid vast te houden en voor een breder doel in te zetten. Zo ontstond Team Suzie Q en de Pinkettes met een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Pink Ribbon. Een team van 20 vrouwen, bestaande uit vriendinnen, familie en goede bekenden van Suzanne.

Actie        

Zaterdag 21 september aanstaande loopt Team Suzie Q en de Pinkettes mee in de Dam tot Dam wandeltocht. Het officiële doel van dit evenement is Pink Ribbon. 20 km lopen voor een beter en langer leven van iedere borstkankerpatiënt. 

Het team laat zich het hele jaar al sponsoren in aanloop naar dit evenement. Zo kon je het team op diverse plekken tegenkomen. Er werd bijvoorbeeld een muziekquiz op OBS De Eendragt in Zuid-Beijerland georganiseerd en tijdens de Trekkertrek in Zuid-Beijerland verzorgde het team een gedeelte van het kinderplein. Of misschien heb je daar de boksbal apparaten wel zien staan waarvan de totale opbrengst ook naar het team ging. Ook werd er vanuit het team een levendige kraam gerund op koningsdag in Willemstad. 

 “Het was steeds een feest en een succes! Fantastisch om te zien hoe heel veel lieve mensen ons al hebben gesupport!” 

En nu…?! Nu is het team aan het aftellen! Aanstaande zaterdag gaan zij tijdens de wandeltocht hun Pink Ribbon inzamelactie groots afsluiten door nog 1x het beste beentje voor te zetten. De slotactie, de Dam tot Dam wandeltocht.

Oproep    

Het team wil graag zoveel mogelijk mensen nog zien te bereiken en om steun vragen. Help jij het team mee een knallend eindbedrag te halen!? Je kunt het team sponsoren via hun actiepagina.

Hier kunnen mensen direct doneren.                                     

Wil je het team graag volgen en supporten kijk dan op hun Facebookpagina  Hier worden updates over de actie geplaatst.

Pink Ribbon 

Met het geld dat het team ophaalt kan onderzoek gefinancierd worden. Onderzoek met als doel een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Dat is helaas nog steeds hard nodig. In Nederland krijgen per jaar ruim 17300 mensen de diagnose borstkanker. Dan heb je het over 1 op de 7 vrouwen! Maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. De overlevingskansen zijn relatief goed. Toch sterven er ook nog steeds jaarlijks meer dan 3000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

“Schokkend veel toch?! Dat moet echt beter! Laten we samen een mooi bedrag inzamelen voor dit onderzoek. Zo maken we ons samen sterk voor alle vrouwen en mannen die je lief zijn, voor iedereen die met borstkanker te maken krijgt… Elke euro is welkom!” 

Voor meer informatie over welke initiatieven Pink Ribbon financiert kijk je hier: https://www.pinkribbon.nl/doelbestedingen/overzicht.html 

X Suzie Q en alle Pinkettes! 👩🏻‍🎤


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.