Galerie De Opkamer bestaat 10 jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Maasdam – Zondagmiddag 6 oktober vindt naar aanleiding van het 10- jarig bestaan van Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur de presentatie plaats van het boekje “Hij, Leopold. Verhaaltjes bij het wakker worden” geschreven en geïllustreerd door Eelse Bies. De illustraties vormen een deel van een expositie naast enkele textiele wanddecoraties van Wendy van Hulst en beelden van Eelse Bies. Tevens wordt een selectie uit de verzameling “rommelmarktkunst” van Hij, Leopold onthuld.

Eelse Bies:

“Het idee voor “Verhaaltjes bij het wakker worden” is ontstaan bij een workshop Schrijven tijdens een week Buitenkunst in Drenthe. Daar ontstond de figuur van Hij, Leopold. Een enigszins schlemielige verschijning met droefgeestige trekjes die van alles meemaakt maar bij wie niet alles op rolletjes loopt.

De korte verhaaltjes zijn absurdistisch, romantisch, gewelddadig, humoristisch, onnozel, passend bij de hoofpersoon.

Het bijzondere is ook dat hij een liefhebber is van “rommelmarkt kunst”. Soms gesigneerd door echte kunstenaars. Tevens hangen er in zijn keuken tegeltjes met zelfverzonnen wijsheden. De illustraties zijn een mengeling van schilderijen, tegeltjeswijsheden, rommelmarkt kunst, tekeningen en een enkel gedicht”.

De presentatie wordt met een kort optreden van een nog niet zo bekende straatmuzikant opgeluisterd.

Wie wil komen is van harte welkom. Wel van tevoren even melden: [email protected]/0638928155.

Na afloop zijn er hapjes en drankjes.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren