11 jarige Zoë van Gils uit Puttershoek is Nederlands kampioen estafette geworden in Amstelveen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

AMSTELVEEN – Zoë van Gils 11 jaar uit Puttershoek is afgelopen zaterdag  in Amstelveen Nederlands Kampioen estafette geworden met het estafette team van PAC.

Zoë kan naast goede lange afstanden lopen ook zeer goed uit de voeten op de sprintafstand. Het team van atletiekvereniging PAC bestond uit Makeni, Sarah, Zoë en slotloopster Givenchy. 4 topsprintsters die de 60mtr. sprint ruim onder de magische 9sec. grens kunnen lopen. Ruim 25 estafetteteams namen het bij de meisjes A pupillen tegen elkaar op bij de 4x60mtr estafette. De weersomstandigheden waren niet ideaal, vooral nat en glad. Er vielen geregeld estafettestokjes op de grond.

Het PAC meidenteam was scherp en zorgde dat de estafettestok goed droog was zodat die niet uit de handen van de meiden kon glijden. De focus en snelheid van de meiden werd beloond met de titel Nederlands Kampioen estafette en een bijbehorende gouden medaille. Met een scherpe eindtijd van 33.64sec bleven ze niet alleen de concurrentie met een halve seconde voor ook het clubrecord is door de 4 sprintkanonnen van PAC verbroken met 0,2sec.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren