Eerste editie World Food Festival groot succes

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Appels plukken was 1 van de activiteiten tijdens het World Food Festival Mariska van Tienderen uit Maasdam plukt samen met haar zoon Enzo! - Foto Gemeente Hoeksche Waard

De organisatie en deelnemers van het World Food Festival kijken terug op een succesvolle eerste editie. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag draaide het in de Hoeksche Waard en omliggende regio om de reis van ons voedsel. Bezoekers konden met eigen ogen zien en ervaren hoe ons eten via zaaien, oogsten en verwerken uiteindelijk op het bord terecht komt. In totaal genoten over het hele weekend circa 8500 mensen van de vele activiteiten en excursies in de regio. De ‘Hopse Waard’ tour door de Hoeksche Waard was de meest geboekte excursie en was helemaal uitverkocht.

Drukbezocht

Nadat vrijdag leerlingen van Rotterdamse en Hoeksche Waardse scholen een kijkje namen bij bedrijven als Viscon in ’s-Gravendeel, Plukhoek Mookhoek en ‘Beleef Het en Eet Het’ in Strijen, was het zaterdag de beurt aan het grote publiek. Bezoekers waaierden uit over tientallen verschillende bedrijven in de regio Rotterdam. De ‘Hopse Waard’ excursie, waarbij bezoekers met een hop-on hop-off bus  verschillende boerderijen in de Hoeksche Waard bezochten, was de meest geboekte excursie van het World Food Festival.

Zondag was een festivaldag bij de Markthal in Rotterdam.  De dag werd afgetrapt met een circulaire Alles-gaat-op-Lunch met meer dan 200 deelnemers. Daarna konden bezoekers zich op en rond de Binnenrotte vermaken in een kas, waren er grote landbouwmachines te zien en vele ondernemers uit Rotterdam en omstreken toonden hun producten. Ook ondernemers uit de Hoeksche Waard lieten bezoekers kennismaken met hun producten.

Trots

Wethouder Paul Boogaard is er trots op dat de Hoeksche Waard tijdens het hele weekend heeft laten zien waar zij groot in is: “De Hoeksche Waard is de voedingsbodem van de randstad, dat hebben de bezoekers aan het World Food Festival ook met eigen ogen kunnen zien en beleven de afgelopen dagen. De ondernemers in de Hoeksche Waard zorgen met veel passie en hard werken voor mooie, eerlijke producten. Zij hebben de Hoeksche Waard en hun bedrijven hiermee echt op de kaart gezet in de regio Rotterdam.”

Over het World Food Festival

Het World Food Festival is een festival over voedsel en de herkomst daarvan. Bezoekers hebben kunnen zien hoe ons eten dagelijks wordt geproduceerd, verhandeld, verwerkt, geconsumeerd en gerecycled.  In een straal van 30 kilometer rond Rotterdam vind je namelijk alles wat met verse en gezonde voeding te maken heeft.

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Westland, gemeente Hoeksche Waard, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank en werd mede mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers en vrijwilligers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.