GOZ wint van Simonshaven met 7-0 en is opweg naar de periodetitel ( inclusief fotoserie )

GOZ wint van Simonshaven 7-0 - Foto Jacob Haan

MIJNSHEERENLAND – GOZ op jacht naar de eerste periode van dit seizoen, moest vandaag aantreden tegen de voorlaatste van de ranglijst. Op papier een makkie, maar juist in dit soort wedstrijden loert het gevaar van onderschatting.

Trainer Pascal van den Hoek, had daar uiteraard voor gewaarschuwd, want vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jongenotter ging GOZ vlot in de aanval en zette druk op de bal. Het was dan ook in de eerste minuut dat de eerste hoekschop genomen kan worden, waar verder niets uit kwam, even later gaat Elsio de Oliveira in een snelle rush naar de “16” en speelt de bal breed op Victor Boere en deze weet daar wel raad mee en scoort de 1-0. Die zelfde Victor wordt later neergelegd net buiten de ”16” maar scheidsrechter Jongenotter volgt de bal, geeft dus prima voordeel , waardoor Niels de Visser de 2-0 kan scoren. Hierna laat GOZ de teugels wat vieren en komt Simonshaven onder de druk uit. Het is Wezer Murjilsio die gevaarlijk doorkomt door twee man uit te spelen en vrij doorgang richting doelman Remmers, door goed ingrijpen van Jelle Swier blijft de nul op het scoreboard staan. Niet veel later mag Ferry de Heer een vrije schop nemen net buiten strafschopgebied, zijn schot, zeg maar streep, gaat naast de muur, maar door goed keeperswerk van Johan van Es blijft de stand ongewijzigd. In de tegenaanval is het weer Wezer die 1:1 met doelman Remmers komt, deze weet door een katachtige reflex een tegendoelpunt te voorkomen. De van een lange tijd van blessure leed terug gekomen Elsio geeft na een snelle actie de bal breed op Niels die voor GOZ de 3-0 scoort en zijn 2e van deze middag. 5 minuten later is het Victor Boere die zich knap vrijspeelt en zijn 2e en de 4-0 scoort.

10 minuten in de 2e elft rijgt Niels een vrije schietkans, hij schiet ook wel, maar dit schot gaat net over. 15 minuten later is het weer Niels die een vliegend schot loslaat richting Johan van Es, deze kan de bal wel tegenhouden maar in de rebound is het Rick in ’t Veld die 5-0 scoort. In de 79e minuut speelt Jeroen de Ruiter zich knap vrij op de rand van SG , doelman van Es komt zijn doel uit maar wordt verrast door een prima stiffie( lobje) van Jeroen wat de 6-0 betekent. Op de bank bij GOZ zaten een aantal getalenteerde jeugdspelers, waaronder Valentijn Verweij die twee man volkomen op verkeerde been zette, zijn tegenstander door de benen speelde, de bal in een leeg doel schoot, alleen deze bal kon nog net voor de lijn worden tegen gehouden. In de laatste minuut van de wedstrijd bij de laatste actie een hoekschop kopt Jeroen Verschoor de 7-0 tegen de touwen.

Hierna fluit de prima leidende scheidsrechter Jongenotter voor de laatste maal. De 23 acteurs op het veld kunnen terug kijken op een zeer sportieve wedstrijd, waarbij niet alleen GOZ de winnaar is maar zeker ook het publiek.

Wissels aan de kanst van GOZ: Wessel ’t Hoen voor Victor Boere , Valentijn Verwije voor Elsio de Oliveira en Maurice Zuidijk voor Bjarne IJzerdoorn.

Volgende week kan GOZ de 1e periode pakken uit bij WCR dat vandaag won met 2-3 bij Goudwaardse Boys. Simonshaven ontvangt Zinkwegse Boys dat vandaag verloor met 1-4 van Hekelingen.