Binnenmaas pakt 3 belangrijke punten

Maasdam – Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Sparta stond zaterdag 7 december de thuiswedstrijd tegen Zwervers op het programma. Gezien de stand op de ranglijst moet er gewonnen worden.

Binnenmaas start voortvarend. Al in de 6e minuut is het raak. Lars Brinkman kan vogelvrij draaien en raak schieten. 1-0. Daarna ontstond er een fase waarin Zwervers wel probeerde en Binnenmaas vooral slordig was.

De tweede helft start zoals de eerste helft eindigde. Toch wordt de verdediging van Binnenmaas een aantal keren bijna verrast maar heel veel echte kansen leverde dat niet op. Omdat Binnenmaas vooral onrustig oogt en de ruimtes op het veld vaak veel te groot worden blijft het lastig om kansen te creëren. Halverwege de 2e helft wordt er meer druk gezet op de helft van De Zwerver en dat zorgt voor de prima 2-0 van Thomas Oomsen die uitstekend raak schiet. Kort daarop verdedigt De Zwerver moeizaam uit waardoor de bal bij Riccardo Wijsbroek terecht komt die de keeper uitspeelt en voor de bevrijdende 3-0 zorgt. Ondanks Dat de Zwerver nog de 3-1 maakte kwam Binnenmaas niet in de problemen.

Na vandaag staat Binnenmaas op de 7e plaats met 16 punten. Opvallend is wel dat er 5 ploegen met 16 punten op slechts 1 punt achterstand van de nummer 2 staan. Iedere week lijkt hierdoor een finale met volgende week de thuiswedstrijd tegen Spirit op het programma.