Vesper met medewerking van Vocaal Ensemble Serenade in de Laurentiuskerk

119

Mijnsheerenland – Op zondag 16 februari om 19.00 uur organiseert “Musica Laurentius” een vesper in de Laurentiuskerk. Aan deze vesper wordt meegewerkt door het Vocaal Ensemble Serenade o.l.v. Mariët Kaasschieter, Rien Donkersloot, orgel en Ds. W.H. Hendriks.

Tijdens de dienst klinken onder meer de Vier Motetten van Aron Copland (1900-1990). Copland was een Amerikaans componist van Joodse komaf. Hij schreef tijdens zijn studietijd in Parijs bij Nadia Boulanger vier motetten over psalmteksten. Copland zei later over deze motetten, dat hij ze beschouwde als studiecomposities en dat deze geschreven zijn in een stijl die nog niet de zijne was.
Naast de werken van Copland klinkt er orgelmuziek van Amerikaanse bodem.
De dienst wordt verder ingevuld met gemeentezang, lezingen en orgelmuziek.

De vesper begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 50 minuten. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.