7,5 miljoen voor een sterkere Zuid-Hollandse Delta

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Het samenwerkingsverband Zuid-Hollandse Delta en het Rijk sluiten een Regio Deal. Met deze deal investeert het Rijk 7,5 miljoen in het versterken en verbeteren van de kwaliteit van leven, werken en wonen in de regio. In de Zuid-Hollandse Delta werken de gemeenten op de eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten samen aan een aantal grote opgaven.

In een Regio Deal werken Rijk en regio samen aan gebiedsgerichte opgaven om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen, veiligheid, onderwijs en recreëren in regio’s verspreid over Nederland te vergroten. Het Rijk heeft in totaal 180 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Regio Deals waarmee de ‘brede welvaart’ in Nederland wordt versterkt. Om duurzaam en innovatief te groeien wil de Zuid-Hollandse Delta de economische structuur versterken en het woon- en leefklimaat verbeteren. Met de extra investering van het Rijk kan de regio deze opgaven sneller en beter aanpakken. De eilanden in de Zuid-Hollandse Delta vinden elkaar op de thema’s agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid, landschap en toerisme. Deze thema’s zijn uitgewerkt in concrete projecten.

Foort van Oosten, burgemeester van Nissewaard, één van de betrokken gemeenten, is trots op het sluiten van deze Regio Deal: “De Zuid-Hollandse Delta is een belangrijke partner voor de Randstad, provincie en het Rijk. Op thema’s als agrifood, duurzaamheid en landschap kunnen wij vooroplopen. Een sterke Zuid-Hollandse Delta is daarom niet alleen goed voor onze eigen inwoners, uiteindelijk profiteert heel Nederland mee.

De Regio Deal is de eerste samenwerking op het niveau van de Zuid-Hollandse Delta waarin de drie eilanden gezamenlijk naar buiten treden. Het is daarmee de start van een samenwerking om samen te werken aan de belangen van ruim 300.000 inwoners. De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten bestaan uit de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Westvoorne.

In November bood wethouder Paul Boogaard namens de Gemeente Hoeksche Waard, samen met burgemeester Ada Grootenboer en wethouder Tea Both-Verhoeven (Gemeente Goeree-Overflakkee) en burgemeester Foort van Oosten (Gemeente Nissewaard), de ‘Regio Deal Zuid-Hollandse Delta’ aan bij de vaste commissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag. Voorzitter Jaco Geurts complimenteerde ons met deze belangrijke stap in de samenwerking.‬
In een Regio Deal werken Rijk en regio samen om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen veiligheid, leren en recreëren in regio’s te vergroten. Er is daarvoor nu in totaal 180 miljoen euro beschikbaar. Waarvan 7,5 miljoen nu beschikbaar komt voor de Zuid Hollandse Delta

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.