Gedreven Zinkweg ruim langs Abbenbroek.

Foto Jacob Haan

Oud-Beijerland – Er zijn van die wedstrijden waarvan je achteraf als trainer over je spelersgroep denkt: Jongens, zo had ik het precies bedoeld. Zo zal Zinkwegtrainer Nasser Abdalla zich zaterdag rond 16.30 uur gevoeld hebben na de 4-0 thuisoverwinning op Abbenbroek.

De opstelling vooraf moest ietwat aangepast worden. Naast de al wat langer herstellende Mevlut Isik ontbraken vandaag ook de geschorste centrale middenvelder Jamal Abdalla en de vorige week tegen GOZ uitblinkende keeper Melvin Nagy die met griep in bed lag. Stephan van Lierop verving Nagy onder de lat. De voorste en laatste linie werden in takt gelaten en op het middenveld speelde de technische rechtshalf Rick Kakialatu nu centraal met Kevin Brasser. Zij werden geflankeerd door Jihandro Latorre en Jeroen de Kruyk. In de uitwedstrijd[3-3] was het duidelijk dat deze tegenstander een gevaarlijke uitbraak had en het was dus zaak om slordig balverlies te voorkomen. De Boys startten echter voortvarend. In de 7e minuut frommelde goalgetter John Ackon, uit een corner van Rick Kakialatu, de 1-0 al bij de 1e paal binnen. Hierna een periode met veel middenveldspel en weinig kansen. In de 30e minuut mocht Ricky weer een corner nemen en hij draaide het leder perfect voor de goal. Hier was het Rahman al Turky die met een dropkick buitenkant voet de 2-0 op het scorebord zette. Zinkwegse Boys stond organisatorisch steeds goed,gaf nagenoeg niks weg en in de 43e minuut kreeg Abbenbroek dan ook pas zijn eerste echte kans met een inzet voorlangs. Ruststand 2-0.

Nadat ZWB , met een kopbal over de goal van Rahman in de 55e minuut, de eerste kans na rust kreeg, was het 6 minuten later Abbenbroek wat zijn beste kans van de wedstrijd kreeg. Een poeier schuin wind mee belandde tegen de lat en in de rebound was ZWB-goalie Stephan van Lierop zeer alert en keerde de bal die wederom via de lat het veld in stuitte en daarna opgeruimd werd. Hierna trok Zinkwegse Boys het spel naar zich toe en de 3-0 viel wederom uit een corner. Eric den Outer was uit de rebound trefzeker. Nadat Kevin Brasser nog een beste kans over de goal joeg was het in de 88e minuut wel raak. John Ackon passeerde wat tegenstanders en dook over rechts de 16 meter in. Vervolgens zette hij strak voor alwaar Rahman al Turky koppend voor de klinkende 4-0 overwinning zorgde.