Peet van Meel van de De HWSP: Afval scheiden loont of is het afval scheiden doet lijden

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Hoeksche Waard – Peet van Meel van de seniorenpartij uit de Hoeksche Waard maakt zich zorgen over de stijgende kosten voor de afvalinzameling in de Hoeksche Waard en gaat hierover vragen stellen in de raad en aan het college.

Het RAD meldt steeds dat afval scheiden loont, het RAD geeft ook aan dat het scheiden van het afval de laatste jaren enorm is, plastic, papier, groen en restafval, maar wat de Hoeksche Waardse Senioren Partij dan niet begrijpt, dat de kosten voor de inwoners proportioneel gestegen zijn, de verhogingen zijn absurt.
 
In 2015 betaalde de inwoners van de HW aan afvalstoffenheffing € 180,=, in 2016 ging dit omlaag naar € 104,=, maar bij elke plaatsing van de grijze bak aan de weg, nog eens         € 6,=, dus afval scheiden loont. Maar nu zitten wij in 2020 en betalen wij € 151,50, dat is een stijging van 46%, voor de lediging van een restafvalbak van 240 liter betaalde men vorig jaar nog € 6,=, nu in 2020 € 7,50, een verhoging van 25%. De Hoeksche Waardse Senioren Partij vindt dit ongelofelijk, absurt. Het RAD is over gegaan in een BV, beter, kostenbesparend, geweldig, mooi niet, de inwoners van de HW zijn daarvan de dupe, en het college kijkt toe, laat het gebeuren, en als gemeente zijn wij ook nog eens de enige aandeelhouder van de BV, HWSP begrijpt hier helemaal niets van.
 
Een ieder heeft zijn aanslagbiljet lokale belastingen in de bus gehad en daar is op te zien dat niet alleen de afvalstoffenheffing enorm is gestegen maar ook de zuiveringsheffing, maar liefst 9% tov vorig jaar, HWSP vindt dit zorgelijk en zal hierover zeker vragen stellen aan het college (de enige aandeelhouder van het RAD).
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren