Ruime zege voor ZBVH bij Excelsior Rotterdam

ROTTERDAM – Na ruim een maand is het ZBVH eindelijk weer eens gelukt een competitiewedstrijd te winnen. Op sportpark Woudenstein versloeg het Excelsior met ruime cijfers.

ZBVH begon zwak aan de wedstrijd. De spits van Excelsior kon na tien minuten ongehinderd doorlopen en de 1-0 op het scorebord zetten. ZBVH was hierna wakker en kreeg licht de overhand in de wedstrijd. Het leek via een kopbal van Jurriaan vd Berg op 1-1 te komen, maar de scheidsrechter had een overtreding waargenomen. Toch viel de gelijkmaker even later. ZBVH kreeg een vrije trap op circa 40 meter van de goal. Ferdinand Cats zag de Excelsior-doelman wat voor zijn doel staan en verbaasde iedereen door de bal in één keer binnen te schieten.

ZBVH bleef ook na rust de overhand houden, het kon hierbij ook enkele keren gevaarlijk worden. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam na een uur spelen. De spits van Excelsior kreeg een directe rode kaart door herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. ZBVH maakte meteen gebruik van de overtalsituatie. Twan Breure legde terug op Davey Lodder, die hard in de kruising schoot. Vlak hierna kon Twan Breure alleen op de keeper af en legde opzij op Robin Konijnendijk. Deze schoot de 1-3 binnen.

De grootste kans voor Excelsior na rust was een verkeerd geraakte bal van ZBVH’er Jurriaan vd Berg, die met een uiterste krachtsinspanning door Yarno Teuling uit de kruising werd getikt. ZBVH ging intussen door met scoren. Stan vd Zande kon een afgeslagen bal binnenwerken en het slotakkoord was voor Robin Konijnendijk. Hierdoor stond er na 90 minuten een verdiende 1-5 overwinning voor ZBVH op het scorebord.