Nieuwe fusieclub Fortuna Be Quick wint de Witlof Bokaal tegen OFB

Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag speelde fusieclub Fortuna Be Quick de eerste wedstrijd in het bestaan en kon gelijk al een trofee in de nog lege prijzenkast zetten. Al sinds ver terug in de tijd spelen OFB en Piershil om de zogenaamde Witlofbokaal en gastheer OFB wilde ondanks de fusie Goudswaardse Boys/ Piershil niet van deze traditie afwijken.

Op de perfecte grasmat in Ooltgensplaat kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong toen Jon Ketting profiteerde van een ongelukkig moment in de Fortuna Be Quick-defensie en doelman Bryan Huijzers passeerde: 1-0. De bezoekende Fortunezen waren gedurende de eerste 45 minuten zeker niet de mindere en waren via Robert van den Heuvel dicht bij de gelijkmaker.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de sterk gewijzigde formatie van de nieuwe Fortuna Be Quick-trainer Jeroen van der Horst produceerde de gelijkmaker. Jacco Vink liet de pas 16-jarige OFB-doelman Tijmen Stout vanaf zo’n twintig meter kansloos: 1-1. Opnieuw Jacco Vink, nieuwkomer Mark van Gilst en Joeri Heistek zorgden vervolgens voor een comfortabele 1-4 voorsprong. Thimo Herrewijnen, met drie assists, en Jordi Fakkel, die tot tweemaal toe het aluminium trof, ontpopten zich eveneens als smaakmakers, maar in de score kwam geen verandering meer. Aldus werd de Witlofbokaal op overtuigende wijze een prooi voor de spelers uit Goudswaard en Piershil.