Strijen gelijk tegen Feyenoord AV, eerste puntenverlies voor Feyenoord

0
214

CU6UWVzWEAA1OjYROTTERDAM – Het tot nu toe zonder puntverlies spelende Feyenoord –30 punten uit de eerste 10 wedstrijden- verspeelde in haar thuiswedstrijd tegen Strijen door een 1-1 gelijkspel de eerste 2 punten in de competitie van de 2e klasse D. Trainer Geert Meijer had de Rotterdammers in de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys aan het werk gezien en zijn strijdplan op basis van die gegevens opgesteld. Tegenvaller was het niet meespelen van Pascal Burger ivm ziekte, maar zijn vervanger Colin van den Berg toonde zich een waardig vervanger op de voorstopperspositie en groeide in de 2e helft uit tot uitblinker van de Strijenaren.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kregen de beide keepers Patrick Bentem en Yordy Godijn nauwelijks gevaarlijke ballen te verwerken. Na de rust kwam Strijen verrassend op een 0-1 voorsprong toen in de 65e minuut Kevin Theuns een dieptepass verzond richting Chelly Martina, die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en keeper Patrick Bentem in de korte hoek verschalkte. Amper 5 minuten later kwam Nigel Schaken in dezelfde positie, doch zijn voorzet bereikte niet de vrijstaande Gary Molenaars en kon keeper Bentem de inzet elimineren. In de 72e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord toen Jordy Dobber met een afstandsschot keeper Jordy Godijn verraste. Laatste man Jordy Dobber werd vervolgens in de spits geposteerd om de druk op de Strijense verdediging verder op te voeren. Defensief klopte het allemaal bij de Strijenaren en mede doordat Colin van den Berg alle kopduels won na de stortvloed van hoge voorzetten vanaf de zijkanten en Jordy Godijn weer het slot op de deur was wisten de kanaries het gelijke spel tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter A.M. Geerlings over de streep te trekken.

Foto Frank Dijkman – Omroep Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.